Ny forskning: Hovedpine kan reduceres med styrketræning

20000515-110749-1-1920x1421we
Antallet af dage med spændingshovedpine og smerter kan ifølge NFA halveres med en times ugentlig styrketræning. Foto: Allan Lundgren/NF/Ritzau Scanpix
En times styrketræning om dagen kan halvere antallet af dage med spændingshovedpine og smerter. Det viser et ny studie fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

En times ugentlig styrketræning kan være et særledes gunstig redskab til at komme af med hovedpinen.

Det fremgår af et nyt studie med 573 kontoransatte, der er lavet i samarbejde mellem Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), Københavns Professionshøjskole, Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet-Glostrup, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.     

Faktisk kan man ifølge undersøgelsen halvere antallet af dage med spændingshovedpine og smerter ved en times ugentlig styrketræning. 

Det fortæller Lars Andersen fra NFA, der er en af forskerne bag undersøgelsen: 

"Det gør ikke nogen forskel, om træningen deles op i bidder eller ej. Det vigtigste er, at man træner og gør det regelmæssigt hver uge, men der er fleksibilitet i forhold til at træne, som det passer bedst."  

Ifølge NFA er spændingshovedpine den mest almindelige form for hovedpine og forekommer særligt i forbindelse med computerarbejde.  

GDPR