EP19:
Er Danmark EU's arbejdsmiljø-duks? Dyk ned i de interessante tal her

eu
Foto: Yves Herman/Ritzau Scanpix/Grafik/A4 Arbejdsmiljø
A4 Arbejdsmiljø har udarbejdet en række grafikker, der viser, hvor godt Danmark klarer sig i arbejdsmiljøspørgsmål sammenlignet med andre medlemslande.

Er Danmark EU’s arbejdsmiljø-duks?

I hvert fald ligger Danmark i den gode ende i de fleste lande-sammenligninger, som A4 Arbejdsmiljø har udarbejdet på baggrund af data fra Det Europæiske Arbejdsmiljøagenturs Esener-undersøgelser.

Dyk ned i grafikkerne og se, hvordan Danmark klarer sig i forskellige arbejdsmiljøspørgsmål sammenlignet med andre medlemslande.

Først skal vi se på en række grafikker, der viser medlemslandenes virksomheders væsentligste årsager til at ville forebygge problemer med arbejdsmiljøet.

I grafikkerne er de lande, der har den højeste procentvise andel markeret med grønne søjler, mens de lande med den laveste procentvise andel er markeret med røde søjler. Danmarks procentvise andel og EU-landenes gennemsnit er de blå søjler. 

Den følgende grafik viser en oversigt over medlemslande og landenes virksomheder, der har procedurer for at håndtere arbejdsrelateret stress, mobning, chikane og voldelige overfald på arbejdspladsen:

GDPR