Fodboldspillere udtrykker 'stærk mistillid' til cheftræner: Han truede med fyringer

20201008-221705-L-1920x1353we
21 spillere fra Esbjerg fB har sendt et åbent brev til klubbens ledelse, hvor de udtrykker 'stærk mistillid' til træneren Peter Hyballa. (Arkivfoto) Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
29. jul. 2021 10.04
21 spillere har sendt et åbent brev til Esbjerg fB's ledelse, hvor de udtrykker 'stærk mistillid' til træner.

Cheftræner Peter Hyballa er en særdeles upopulær herre blandt spillerne i Esbjerg fB's spillertrup.

Det er nu et faktum, efter 21 spillere har sendt et åbent brev til klubbens ledelse, hvor de udtrykker 'stærk mistillid' til tyskeren.

- Peter Hyballa har efter vores klare opfattelse hverken de fornødne faglige eller menneskelige egenskaber til at lede spillertruppen, lyder det blandt andet fra spillerne.

Peter Hyballa blev ansat i 1. divisionsklubben i maj, og siden har der flere gange været historier om tyskerens hårdhændede metoder - både fysisk og psykisk. De bliver nu beskrevet nærmere i spillernes brev.

Blandt andet er 'et stort antal spillere' blevet skadet som følge af en 'hårdhændet træning' uden individuel hensyntagen, hvilket blandt andet har ført til læge Kasper Hermansens afgang.

Truppen uddyber sin kritik med flere eksempler.

- Som det har været beskrevet i medierne, har trænerteamet taget billeder af os, spillere, i bar overkrop for angiveligt at ”måle” vores fitness, skriver spillerne blandt andet.

- En spiller er gentagne gange blev udsat for såkaldt bodyshaming. Spilleren er gentagne gange blevet kaldt tyk, og træneren har ved flere lejligheder under træningerne taget fat i siden af spillerens mave samt brystkasse for at understrege sin utilfredshed med spillerens krop.

- En spiller er gentagne gange blevet kaldt "dum" og "stupid horse". Intet af dette er sagt med et glimt i øjnene eller lignende. Det er alt sammen sendt afsted med en meget hånende og nedladende tone, lyder det videre.

Hyballa har ifølge spillertruppen også truet spillere med fyring.

- Under en træningskamp er træneren igen meget utilfreds. Træneren begynder at tale om de enkelte spilere, og siger direkte henvendt til en specifik spiller "you are a joke", "I can just call the owners, and then It’s bye bye", lyder det i brevet.

Hyballa valgte for tre uger siden at degradere kvartetten Jakob Ankersen, Kevin Conboy og Yuri Yakovenko til klubbens U19-hold. Alle fire er blandt underskriverne af brevet.

Esbjerg spillede 1-1 med Vendsyssel i sæsonens første turneringskamp. Første halvleg blev afviklet søndag, inden det blev udsat på grund af tordenvejr. Tirsdag blev anden halvleg afviklet, og Esbjerg udlignede Vendsyssels 1-0-føring fra søndag.

/ritzau/