Smileys:
Få eksklusiv adgang: Arbejdsmiljøtracker måler de seneste påbud og smileys

amtracker3
De seneste smileys kan både ses i en top 25 over arbejdspladser og i et interaktivt danmarkskort. Foto: Collage/A4 Arbejdsmiljø
Med A4 Arbejdsmiljøs arbejdsmiljøtracker får abonnenter eksklusiv adgang til de seneste gule og røde smileys, Arbejdstilsynet har givet til danske arbejdspladser. Trackeren opdateres dagligt.

Hvis du med længsel har ledt efter et værktøj, der viser de seneste påbud fra Arbejdstilsynet, behøver du ikke lede længere.

A4 Arbejdsmiljø har i samarbejde med analysebureauet Kaas & Mulvad udviklet en arbejdsmiljøtracker, som A4 Arbejdsmiljøs abonnenter får eksklusivt adgang til.

Her kan man se de arbejdspladser, der ned til de seneste syv dage har fået en gul eller rød smiley fra Arbejdstilsynet.

De seneste smileys kan både ses i en top 25 over arbejdspladser og i et interaktivt danmarkskort.

I skrivende stund fremgår det, at Arbejdstilsynet har uddelt 235 gule og 53 røde smileys i de seneste syv dage. Det er også muligt at se påbud fordelt på arbejdsmiljøproblemer, brancher og kommuner.

Hvis man dykker ned i tallene, er der eksempelvis i branchegruppen ’Virksomheder inden for offentlig administration, undervisning og sundhed’ de seneste 30 dage blevet givet 17 gule smileys og én rød smiley i forhold til psykiske arbejdsmiljøproblemer.

Dyk selv ned i tallene i A4 Arbejdsmiljøs arbejdsmiljøtracker.

God læselyst.

FAKTA: Sådan indhentes data til arbejdsmiljøtrackeren

Metode:
Hver nat tjekker Kaas & Mulvad oversigten over røde og gule smileys på Arbejdstilsynets hjemmeside og gemmer oplysningerne. Denne side opdateres løbende med de seneste oplysninger. En organisation (med ét cvr-nummer) kan have flere arbejdssteder (hver med et p-nummer), og hvert p-nummer kan få flere besøg med flere tildelinger af smiley.

For hver smiley-tildeling oplyser Arbejdstilsynet et eller flere grundlag. Får en organisation en gul eller rød smiley, kan der være flere grundlag for at tildele en sådan smiley. I praksis kan man således både tælle virksomheder, arbejdssteder, smileys og grundlag for smileys.

I optællingen registrerer vi ethvert grundlag for gule og røde smileys for hver virksomhed og hvert arbejdssted. Enslydende grundlag for smileys tæller kun med en gang, når vi optæller det samlede antal af grundlag for gule og røde smileys. Har Arbejdstilsynet besøgt en virksomhed flere gange, tæller smileys fra hvert besøg med.

For eksempel har Københavns Kommune inden for et år fået i alt 59 gule og en rød smiley på de forskellige institutionerne i kommunen, der har hvert sit p-nummer. Der er på flere institutioner flere begrundelser for smileys, Således er der i det år i alt 85 begrundelser for de gule smileys og 7 begrundelser for den ene røde smiley.

Dataanalyse og præsentation er foretaget af Kaas & Mulvad og Hot Type Consulting.

GDPR