Fængselsbetjent:
'Kæmpe problem, at afløsere tager smitte med ind i fængslerne'

petersteenhansen
- Det er et kæmpe problem, at man har ladet personale fare rundt på den måde og afløst på kryds og tværs. Det har været konkrete eksempler på, at det kunne have været gået helt galt, siger fængselsbetjent Peter Steen Hansen. Foto: Privatfoto
11. jan. 2021 22.00
Frygten for at tage smitte med hjem er svær at abstrahere fra, erkender fængselsbetjent og fællestillidsmand, Peter Steen Hansen. Folk, der kommer udefra og ind i fængslerne udgør den største største smitterisiko, mener han.

Når fængselsbetjente lægger sig syge eller må gå i corona-isolation, skal der findes afløsere i andre fængsler og arresthuse.

Men det er en farlig cocktail, når man for alt i verden vil undgå at sprede coronasmitte. I Næstved Arrest har man da også eksempler på, at afløsere har taget smitte med ind, fortæller fængselsbetjent Peter Steen Hansen, der er fællestillidsmand i arresthusene i Nykøbing Falster, Næstved og Slagelse. 

- Det er et kæmpe problem, at man har ladet personale fare rundt på den måde og afløst på kryds og tværs. Det har været konkrete eksempler på, at det kunne have været gået helt galt. Det er rent held, at afløserne ikke har smittet videre. De kunne ligeså godt have smittet både indsatte og ansatte, siger den 49-årige Peter Steen Hansen til A4 Arbejdsmiljø.

Mens Nykøbing Falster, Næstved og Slagelse Arrest indtil videre er sluppet billigt i forhold til smitteudbrud, ser det anderledes ud andre steder. I november blev både Helsingør Arrest og Storstrøms Fængsel lagt ned med coronasmitte. Her blev ansatte sendt hjem og indsatte isoleret.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord