Fængselsansatte oplever mindre vold og færre trusler

20190806-143354-5-1920x1446we__3_
Mens der er i 2017 blevet registreret 679 episoder med vold og trusler mod personalet, var det tal i 2021 faldet med 40 procent til 402 episoder. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Trods flere indsatte i de danske fængsler oplever personalet i mindre grad at blive udsat for vold og trusler.

Ansatte i de danske fængsler oplever mindre vold og færre trusler end for fem år siden.

Det viser tal fra Kriminalforsorgen, som driver landets fængsler og arrester, skriver Ritzau.

Mens der er i 2017 blevet registreret 679 episoder med vold og trusler mod personalet, var det tal i 2021 faldet med 40 procent til 402 episoder.

- Det betyder enormt meget, at den her kurve er knækket. For det er noget, vi har arbejdet med så mange år, siger Ina Eliasen, der er direktør i Kriminalforsorgen til Ritzau.

Hun forklarer, at episoderne kan handle om alt fra tilråb på gangen, skub samt mere alvorlig vold og understreger samtidig, at målet er, at nul ansatte skal opleve vold eller trusler, når de trækker i uniformen og møder ind på arbejde i landets fængsler.

Derfor vil man også skrue op for den indsats, som man har arbejdet med indtil nu. Det handler blandt andet om, at der er indført nultolerance, så en trussel eller et overfald altid skal meldes til politiet. Samtidig bliver der sanktioneret over for de indsatte. Og så har lederne også et stort fokus på problemet og holder forebyggende samtaler med medarbejderne.

Faldet i episoder med vold og trusler er sket, samtidig med at antallet af indsatte i samme periode er steget med 18 procent.

GDPR