Fagforening og arbejdsgivere i fælles front mod 'helt skør' arbejdsmiljø-regel: 'Nu er der igen et gyldent vindue'

Sk__rmbillede_2021-07-07_kl._18.43.36
En ny regelændring gør det igen muligt for industriarbejdspladser at ansætte unge ned til 13-årsalderen, hvis arbejdsmiljøet er i orden. Foto: Colourbox
En ny regelændring gør det igen muligt for industriarbejdspladser at ansætte unge ned til 13-årsalderen, hvis arbejdsmiljøet er i orden. Arbejdsgiver og Dansk Metal er tilfredse med ændringen.

- En klar sejr.

Sådan bliver beslutningen, der giver såkaldte ’fejedrenge’ – skoleelever i 13-15 års alderen – lov til at arbejde tæt på maskiner på industriarbejdspladser igen, kaldt.

Ordene kommer fra Lars Christiansen, der er produktions-, indkøbs- og logistikansvarlig i virksomheden KVM Industrimaskiner.

LÆS OGSÅ: Analyse: EU-top vil stoppe kedelig arbejdsmiljø-tendens - derfor kommer opsang nu

Virksomheden fra Kjellerup i det østjyske har i en årrække kæmpet for få de helt unge ind igen, så de kan snuse til det at være på en industriarbejdsplads – og måske på sigt tage en faglært uddannelse.

- Da Arbejdstilsynet sagde, at vi ikke længere måtte tage de unge ind, tænkte vi, at det var helt skørt. I Danmark har vi i mange år snakket om, at vi skal have flere faglærte, og så er det da dumt af afskære de unge mennesker for at få erfaring. Nu er der igen et gyldent vindue for, at de kan komme ind og få erfaring med industrien, forklarer Lars Christiansen til A4 Arbejdsmiljø.

Et regeludvalg bestående af CO-Industri og Dansk Industri har på foranledning af beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kigget på bekendtgørelsen om unges arbejde. De fandt, at Arbejdstilsynets fortolkning af reglerne var for restriktive, og fra 1. juli 2021 er det igen blevet muligt for industriarbejdspladser at ansætte unge piger og drenge ned til 13-årsalderen.

Hvis man har styr på maskinsikkerheden, hvorfor skulle det så være farligere for en 13-årig end for en 16-årig at arbejde tæt på maskiner? Reglerne gælder, uanset hvem man er
Lars Christiansen, produktions-, indkøbs- og logistikansvarlig i KVM Industrimaskiner

En ny ’fejedrengsregel’ i bekendtgørelsen betyder nemlig, at de unge må udføre lettere arbejde i nærhed af en maskine, hvis maskinen er blevet gjort ufarlig. Det kan eksempelvis være i nærhed af en pappresser i et supermarked eller på en produktionsvirksomhed.

Arbejdstilsynet har i de senere år uddelt påbud og bøder til virksomheder, der på trods af de nu tidligere regler havde skolepligtige unge ansat.

Afviser fare

I KVM Industrimaskiner har man allerede hyret en, der begynder til august.

- Det kan forhåbentlig skabe en tiltrækning til vores virksomhed og andre industriarbejdspladser, og det kan vise de unge mennesker, at der er andre muligheder end at tage en boglig uddannelse. Det åbner også op for, at vi kan tage skolepraktikanter ind igen, siger Lars Christiansen.

Der er måske nogle, der vil hævde, at det er for farligt for 13-årige at arbejde tæt på maskiner. Det er i hvert fald den konklusion, Arbejdstilsynet tidligere er kommet frem til. Kan skeptikerne ikke have en pointe i det?

- Hvis man har styr på maskinsikkerheden, hvorfor skulle det så være farligere for en 13-årig end for en 16-årig at arbejde tæt på maskiner? Reglerne gælder, uanset hvem man er, siger han.

Udstillingsvindue

I Dansk Metal jubler man også over lovændringen. Sikkerheden skal naturligvis være i orden, men kan virksomhederne sikre det, er det en win-win situation for alle parter, lyder det fra Peter Poulsen, forbundssekretær i Dansk Metal.

- Vi tror, det er et udstillingsvindue for industriens uddannelser. Det kan være med til at åbne de unges øjne op for, at der er spændende job i industrien.

- Det er knaldhamrende godt, at den tidligere beskæftigelsesminister (Troels Lund Poulsen, red.) og den nuværende Peter Hummelgaard har arbejdet for at nedsætte regeludvalget, der har gjort det muligt, at de unge mennesker kan snuse til arbejdspladser i industrien, siger forbundssekretæren.

LÆS OGSÅ: Færre kvinder end mænd får anerkendt arbejdsskader

Han er ikke bekymret for, at flere unge nu vil komme til skade, når reglerne lempes.

- Arbejdsmiljøreglerne skal selvfølgelig fortsat overholdes. Det gælder uanset, om det handler om unge eller ældre mennesker. Hvis virksomheder vil tage imod det gode tilbud det er at tage imod de unge mennesker, skal de også overholde reglerne i bekendtgørelse og de øvrige arbejdsmiljøregler. Gør man det, er vi slet ikke bekymret for, at unge mennesker kommer til skade, siger Peter Poulsen.

Et krav for at bruge de nye regler i ungebekendtgørelsen er, at man som virksomhed indgår i en brancheliste over såkaldte branche- og DISCO-koder.

Regler for 'fejedrenge' - og piger

Den nye regelændring gør det muligt igen at ansætte skolepligtige unge ned til 13 år. Dog skal en række betingelser være opfyldt. Der gælder følgende på industriområdet:

1) Arbejdet udføres på virksomheder, som er omfattet af de branchekoder eller de DISCO-koder, der fremgår af bilag 10.

2) Maskiner og andre tekniske hjælpemidler, som er omfattet af bekendtgørelsens bilag 1, skal være standset og på effektiv måde sikret mod igangsætning og risiko for tilskadekomst. Er det ikke muligt, skal der træffes andre foranstaltninger, der effektivt sikrer, at arbejdet kan foregå sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt.
 
3) De unge må ikke kunne komme i kontakt med bevægelige dele eller på anden måde udsættes for risiko fra maskiner og lignende. Automatiske anlæg i drift skal være sikret efter gældende regler. Maskindrevet håndværktøj, som er omfattet af bekendtgørelsens bilag 1, må ikke være tilgængeligt.

Lignende regler gælder også på detailområdet.

Kilde: Bekendtgørelse om unges arbejde

GDPR