Kritik af arbejdsgivere: For få inddrager hjemmearbejde i apv'er

20200812-074420-A-1920x1325we
Hjemmearbejdspladserne skal være en fast del af apv’erne, lyder det fra FH, efter ny EU-analyse viser, at kun 22 procent af danske arbejdsgivere inddrager hjemmearbejdspladserne i de lovpligtige apv'ere, selvom loven dikterer det (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TEMA: Corona i Danmark
En ny EU-analyse viser, at mange danske arbejdsgivere beder de ansatte arbejde hjemme uden at bekymre sig om kvaliteten af deres hjemmearbejdspladser. Det møder hård kritik fra FH.

Uanset om du arbejder ved et topmoderne hæve-sænkebord med den helt korrekte ergonomiske kontorstol i storrumskontoret, eller om du sidder derhjemme på en vakkelvorn taburet ved køkkenbordet, fordi corona-restriktionerne dikterer det, er det arbejdsgiveren, der har det fulde ansvar for din arbejdsplads.

Men alt for mange arbejdsgivere inddrager ikke hjemmearbejdspladserne i de lovpligtige apv'ere. Sådan lyder kritikken fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) på baggrund af en ny undersøgelse fra Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur.

Det skriver Politiken tirsdag.

- Vores budskab er klart; hjemmearbejdspladserne skal være en fast del af apv’erne, der jo netop kortlægger arbejdsmiljøet og peger på de steder, hvor det ikke fungerer, siger Morten Skov Christiansen, næstformand i FH, til Politiken.

Netop hjemmearbejdet er Danmark ifølge undersøgelse nogle af de bedste til i EU. Alligevel er det blot 22 procent af de danske arbejdsgivere, der tæller hjemmearbejdspladserne med i arbejdspladsvurderingerne. For lande som Rumænien og Spanien gælder det halvdelen.

Derfor opfordrer Morten Skov Christiansen arbejdstagerne til at råbe arbejdsgiverne op, hvis apv'erne ikke også omfavner forholdene i privaten, hvor mange danskere i disse tider arbejder. 

DA efterlyser mere fleksibilitet i reglerne

Dansk Arbejdsgiverforenings (DA) arbejdsmiljøchef, Christina Sode Haslund, understreger overfor Politiken, at hjemmearbejdspladserne skal være omfattet af apv’en, men hun efterlyser dog lidt mere fleksibilitet og smidighed ind i forhold til, hvornår reglerne for hjemmearbejde træder i kraft.

- At virksomhederne skal stille en computer med separat skærm og tastatur, en kontorstol, et skrivebord og en lampe til rådighed for at sikre et forsvarligt arbejdsmiljø, er helt i orden, hvis man arbejder hjemmefra i en meget stor del af sin arbejdstid – men ikke efter én dags hjemmearbejde, som reglerne tilsiger i dag. Det er brug for nye regler til en ny tid, siger hun til Politiken. 

Undersøgelsen, der er gennemført umiddelbart inden coronapandemien for alvor ramte verden, er baseret på svar fra mere end 45.000 virksomheder fra 33 lande og viser, at rundt regnet hver fjerde dansker arbejder hjemme regelmæssigt. Dermed er vi kun overgået af Island, Holland og Belgien.

Corona-pandemien har øget hjemmearbejdet yderligere, og derfor er der behov for at få styr på det, mener FH.

GDPR