Hver anden senior føler sig diskrimineret på arbejdsmarkedet

20151119-095335-L-1920x1281we
Næsten hver anden +50-årig føler sig diskrimineret, viser ny forskning. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Alder er den faktor, der diskrimineres allermest ud fra, når arbejdsgivere skal ansætte nye medarbejdere, viser ny forskning fra NFA.

45 procent af de ledige, der er over 50 år har oplevet diskrimination på arbejdsmarkedet i 2022. Det viser en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Det er en stigning på 18 procent sammenlignet med 2018.

"Vi kan se, at alder er den vigtigste parameter, når arbejdsgiverne skal ansætte nye medarbejdere. Sandsynligheden for at blive ansat falder betragteligt med alderen," siger postdoc på Aalborg Universitet Jeevitha Yogachandiran Qvist.

Hun har samen med professor Christian Albrekt Larsen ved Aalborg Universitet undersøgt, hvordan fem forskellige faktorer påvirker arbejdsgivernes valg i ansættelsen. De fem parametre er køn, alder, religiøs baggrund, arbejdsløshedshistorik og ønske om fuldtid eller deltid.

Undersøgelsen viser også, at aldersdiskriminationen er tilstede på tværs af alle sektorer. 

Undersøgelserne kommer fra forskningsprojektet SeniorArbejdsLiv, som er et samarbejde mellem NFA, Aalborg Universitet og Team Arbejdsliv. Projektet er økonomisk støttet af TrygFonden.