Folketinget vedtager ny arbejdsmiljølov i Grønland

20211008-230315-L-1920x1280we
Grønlandske arbejdspladser bliver 1. juli underlagt en ny arbejdsmiljølov. Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix
Et flertal i Folketinget har vedtaget en ny, revideret arbejdsmiljølov i Grønland, der blandt andet fokuserer mere på psykisk arbejdsmiljø.

Normalt følger den grønlandske arbejdsmiljølov den danske, men siden 2005 er der ikke sket nogen revideringer. Det lavede Folketinget om på i forrige uge, hvor det vedtog en lovændring, der gør lovgivningen i Grønland mere tidssvarende. 

Lovændringen betyder blandt andet, at der kommer mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø, skærpede krav til virksomhedernes arbejdspladsvurderinger (APV) og højere bøder til virksomheder, der overtræder lovgivningen. 

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) glæder sig over, at det var et enstemmigt Folketing, der vedtog revideringen: 

"Lovændringen giver et solidt fundament for det videre arbejde med et sikkert og sundt arbejdsmiljø i Grønland. Grønlandske lønmodtagere får med lovændringen en beskyttelse, der stemmer bedre overens med arbejdsmarkedet, som det ser ud i dag, naturligvis under hensyntagen til de særlige vilkår, der er karakteristiske for Grønland," siger hun i en pressemeddelelse. 

Loven træder allerede i kraft den 1. juli 2023. 

GDPR