Efter afsløringer: Regeringen vil forlænge tilsyn med udenlandske ansattes boliger

20210324-154242-L-1920x1277we
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Efter afsløringer i A4 Arbejdsmiljø indkalder beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til forhandlinger om at forlænge coronalove året ud.

Nye coronalove om smitteforebyggelse blandt udenlandske arbejdstagere skal forlænges året ud.

Det ønsker regeringen, og derfor har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) indkaldt Folketingets partier til forhandlinger.

LÆS OGSÅ: Firma afviser kommunes afgørelse om 'bordel-lejr': Ansatte sover i Hamborg

Det drejer sig om loven om arbejdsgivers ret til at pålægge ansatte at blive testet, loven om kravet til arbejdsgiver om at teste indrejsende arbejdskraft og endelig loven om forebyggelse af coronasmitte i boliger, arbejdsgiver stiller til rådighed for ansatte.

”Det går fremad med antallet af færdigvaccinerede, men regeringen mener, at der fortsat er behov for at arbejdsgivere er pålagt at teste indrejsende arbejdskraft, og at boliger, der bliver stillet til rådighed af arbejdsgiver, er covid-19-sikre,” skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Lovene stod til at udløbe den 30. juni 2021.

Kommuner i vildrede i flere sager

Regeringens ønske om at forlænge coronalovene kommer efter afsløringer i A4 Arbejdsmiljø.

Vi har i den seneste tid fortalt, hvordan en række kommuner mangler muskler i forhold til at kunne føre et tilfredsstillende tilsyn i boliger med udlændinge, der arbejder på danske byggepladser.

A4 Arbejdsmiljø kunne forleden afsløre, at Rødovre Kommune har svært ved at håndhæve den nye lov i forbindelse med en sag, hvor mindst 15 rumænere var indkvarteret ulovligt i et nedlagt bordel.

LÆS OGSÅ: Lod 15 rumænere bo ulovligt i nedlagt bordel under slum-forhold: Kommune magtesløs

I en anden sag har vi fortalt, at hverken Arbejdstilsynet eller Faxe Kommune bad virksomhedsejer om at vise dokumentation for, at afrikanske indlogerede ikke arbejdede for ham, da de førte tilsyn efter den nye lov. 

LÆS OGSÅ: Afrikaner i vild flugt fra myndigheder: 'De var omrejsende skrot-forhandlere'

I dag kan vi så fortælle, at Stevns Kommune førte coronatilsyn fra vejen, selvom kommunen med den nye lov har mulighed for at tiltvinge sig adgang til bolig med udenlandske arbejdstagere.

LÆS OGSÅ: Drive by-tilsyn: Kommune coronatjekker boliger med udlændinge fra vejen

GDPR