Forsvaret skærper regler om krænkende adfærd

20220620-201525-L-0x0ma
Forsvaret vil slår hårdere ned på krænkende adfærd, Iyder det fra forsvarschef Flemming Lentfer. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fysiske krænkelser begået mod medarbejdere vil i højere grad være fyringsgrund i Forsvaret. Ifølge forsvarschefen har Forsvaret i nogle krænkelsessager været for langsomme til at reagere.

Fysiske krænkelser og andre alvorlige krænkelsessager vil i højere grad føre til en fyrringsseddel eller degradering.

"Der skal drages hårdere og hurtigere konsekvenser i krænkelsessager i Forsvaret," siger forsvarschef Flemming Lentfer i en pressemeddelelse fra Forsvarets hjemmeside. 

Det skyldes ifølge forsvarschefen, at Forsvaret har været for langsomme til at reagere i tidligere sager.

"Vi vil have øget fokus på at sikre, at krænkeren og den krænkede ikke skal arbejde side om side, mens sagen undersøges. Der har vi tidligere været for dårlige til at sikre adskillelse af parterne, for eksempel mens en straffesag har pågået. Det betyder også, at vi i flere sager vil skride til afskedigelse af chefer og medarbejdere," udtaler Flemming Lentfer.

LÆS OGSÅ: Brev afslører: Ansatte i Forsvaret frygter for helbredet

Forsvaret har de seneste år arbejdet med at forebygge krænkende adfærd gennem blandt andet samarbejdsudvalg, arbejdspladsvurderingerne og uddannelse.

Cheferne har et særligt ansvar for at gå forrest som rollemodeller for en ordentlig, respektfuld adfærd og omgangstone, lyder det i pressemeddelelsen.