#Arbejdsmiljø:
Stress, nedslidning og Tarzan-typer: Otte vigtige arbejdsmiljø-udmeldinger under Folkemødet

BeFunky-collage__9_
Foto: Collage/Twitter
De arbejdsmiljøprofessionelle havde travlt under Folkemødet, men de havde også tid til at være på sociale medier. Topfolk som Morten Skov Christiansen (FH), Eva Secher Mathiasen (Dansk Psykolog Forening), Lars Andersen (Lederne) og Marianne Vind (HK) kom alle med interessante betragtninger på Twitter.

Folkemødet 2019 er slut. Fire dage med spændende oplæg, paneldebatter og workshops er overstået, og professionelle aktører blandt politikere og organisationsfolk kan puste ud efter masser af fadøl og netværksmøder.

Arbejdsmiljøfolket var rigt repræsenteret, og der var spændende arrangementer fra morgen til aften. Blandt andet i teltet ude på molen i Allinge, hvor Arbejdsmiljøloungen boede.

Her var seksuel chikane, folkekirkens udfordringer og fremtidens arbejdsmiljø blandt andet på dagsordenen, og en veloplagt moderator, Trine Sick, sørgede for at give alle paneldeltagere taletid.

Men det var ikke bare i Arbejdsmiljøloungen, arbejdsmiljøet var til debat. Hos Kræftens Bekæmpelse var tv-vært Hans Pilgaard ordstyrer i en debat om, hvordan man håndterer det, når en kollega får kræft.

Hjemmeværnet invitererede til oplæg om danske soldaters arbejdsmiljø, og hos Blik & Rørarbejderforbundet var ’Asbest – den stille dræber spøger stadig’ på tapetet. I 3F-teltet kunne man blive klogere på 40 års nedslidning på 40 minutter.

De arbejdsmiljøprofessionelle havde dog også tid til at være på sociale medier under Folkemødet. A4 Arbejdsmiljø har samlet otte centrale Twitter-udmeldinger fra arbejdsmiljøfolket her:

FH-næstformand, Morten Skov Christiansen, efterlyser klare regler for psykisk arbejdsmiljø efter nye PFA-tal om stress:

2) Lars Andersen fra Lederne slog til lyd for et godt samarbejde mellem lederne og medarbejderne om et godt arbejdsmiljø:

3) Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening, havde også noget på hjerte under Folkemødet:

4) HR- og kommunikationsdirektør i Dansk Bygger, Inger Thalund, mener ikke, man bør være en sej Tarzan-type for at være i byggeriet. Hjælpemidler er til for, at de skal bruges:

5) Kollektive aftale kan forbedre arbejdsmiljøet, lød det fra Tomas Kepler, formand for Gymnasielærerne:

6) HK's Marianne Vind efterlyste uddannelse af ledere og medarbejdere for at få bugt med stress-epidemien. Konsekvenserne er enorme, mener hun.

7) Ildsjæle i NGO-verden risikerer at brænde ud, hvis ikke de bliver inddraget bedre i deres arbejde, lød det fra Camilla Gregersen fra Magisterforeningen. 

8) Midt under regeringsforhandlingerne kom FH-formand Lizette Risgaard med en opfordring til tidligere tilbagetrækning for nedslidte. Det skete under en debat i Forsikring & Pension med bl.a. Jacob Holbraad fra Dansk Arbejdsgiverforening:

GDPR