Engell om aftale til 460 millioner: En politisk kludetæppe-ordning

20181120-125850-2-1920x1277we
Politisk kommentator, Hans Engell, er ikke videre begejstret over den aftale på arbejdsmiljøområdet, der torsdag blev indgået af et bredt politisk flertal. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Mens beskæftigelsesministeren kalder den nye aftale om arbejdsmiljø for "historisk", vælger Hans Engell at kalde aftalen for en politisk "kludetæppe-ordning".

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) præsenterede torsdag morgen en bred politisk aftale, som sikrer Arbejdstilsynet 460 millioner kroner. Aftalen, der blandt andet skal sikre, at Arbejdstilsynet får flere ressourcer til at styrke arbejdsmiljøet i nedslidningstruede brancher, blev af ministeren kaldt for ”historisk”.

Dommen er dog noget anderledes fra politisk kommentator Hans Engell.

- Det er bestemt ikke nogen historisk aftale. Der er gået inflation i ordet ”historisk” på Christiansborg. Jeg vil nærmere beskrive denne aftale som en god dansk, politisk kludetæppe-ordning, siger han til A4 Medier.

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, De Radikale og SF står bag den nye aftale. Det indebærer en styrkelse af Arbejdstilsynets indsats for ordnede forhold.

Aftalen tager udgangspunkt i de anbefalinger, som et ekspertudvalg for arbejdsmiljø præsenterede i september sidste år.

Hvad betyder det for regeringen, at de lander det her forlig så tæt på et folketingsvalg?

- Fordelen for regeringens side er, at de med denne aftale får trukket tænderne ud på især Socialdemokratiet. SF kan heller ikke bruge arbejdsmiljø som et stort angrebspunkt under en valgkamp. Omvendt betyder aftalen for oppositionen, at man tilfredsstiller et behov, der i årevis har fyldt hos fagforeningerne, siger Hans Engell.

Den erfarne kommentator vurderer, at Troels Lund Poulsen også vil indgå en aftale om seniorførtidspension, før danskerne skal i stemmeboksen for at afgøre det kommende valg.

- Troels Lund Poulsen er manden, der skal afslutte regeringens arbejde inden folketingsvalget. Det er ham, der lukker og slukker, siger Hans Engell.

- Hvis aftalen om førtidspensionerne ryger på gulvet inden valget, så ser det virkelig skidt ud for regeringen. Jeg kan ikke forestille mig andet end, at den er lige på trapperne. Og jeg er sikker på, at regeringen er klar på at betale en meget høj pris for, at det lykkes. Mig bekendt opererer regeringen jo med tal, der ligger over Socialdemokratiets tre milliarder kroner, som fremgår af deres indtil videre noget udefinerede pensionsplan, siger han.

 

GDPR