Regler om hjemmearbejde lempes: Fagforbund er rystet

20201211-150913-L-1920x1280we
Peter Hummelgaard (S) har mandag præsenteret nye regler om hjemmearbejde sammen med et flertal i Folketinget. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Efter sammenbrud i forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter, er et flertal på Christiansborg nu enige om nye regler for hjemmearbejde.

Et flertal i Folketinget er blevet enige om nye regler for hjemmearbejde.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet mandag formiddag i en pressemeddelelse.

Fremover skal særlige krav om indretning til hjemmearbejdspladsen først gælde, hvis man regelmæssigt arbejder hjemme mere end to dage om ugen. I dag er det kun én dag.

LÆS OGSÅ: Analyse: Dramatisk slutspil om hjemmearbejde efterlader parterne med en begmand

Dermed bliver reglerne nu lempet.

- Jeg er glad for, at vi nu har fundet en politisk og afbalanceret løsning, som både giver mere fleksibilitet og tager hensyn til arbejdstagere med skiftende arbejdspladser, udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Med denne løsning gør vi nu reglerne for hjemmearbejde mere tidssvarende, så de afspejler dagens arbejdsmarked, hvor arbejdet for visse medarbejdertyper kan udføres mange forskellige steder og ikke kun på kontoret.

HK er rystet

I HK Danmark er man mildest talt ikke tilfreds med den nye aftale i Folketinget.

- Jeg er simpelthen rystet. Arbejdsgiverne er lykkedes med en kampagne om, at de hidtidige regler skulle være enormt bøvlede og bureaukratiske. Men i praksis handler det her udelukkende om, at arbejdsgiverne vil slippe billigere ved at skubbe udgifter over på lønmodtagerne. Og det har et flertal i Folketinget nu velsignet med en aftale, siger Mads Samsing, næstformand i HK Danmark i en pressemeddelelse.

Arbejdsmarkedets parter forsøgte før jul at nå til enighed om nye regler for hjemmearbejde, men forhandlingerne kuldsejlede, og derfor var det op til regeringen og Folketingets partier om at lande en aftale.

LÆS OGSÅ: Efter sammenbrud i forhandlinger om hjemmearbejde: HK klar med indrømmelser til arbejdsgiverne

HK var efter sammenbruddet mellem parterne villige til at acceptere arbejdsgivernes ønske om at indføre regler, der ville sige, at krav til hjemmekontoret først ville træde i kraft efter to hjemmearbejdsdage, såfremt man lokalt kunne indgå aftaler om hjemmearbejde generelt.

Efter aftalen på Christiansborg er HK’s bud på løsning ikke længere aktuel.

Dansk Erhverv: Godt tilfredse

Til gengæld er der mere positive toner fra Dansk Erhverv.

- Vi har fået et fornuftigt og balanceret regelsæt for hjemmearbejde. Det er et regelsæt, der er til at finde ud af.

- De nye regler sikrer, at vi får et fleksibelt og forsvarligt arbejdsliv uden unødige meromkostninger for arbejdsgivere og ansatte. Vi er derfor godt tilfredse med resultatet, skriver viceadministrerende direktør Laurits Rønn.

Den nye todagesregel forventes at kunne træde i kraft i slutningen af april 2022.

Hidtil har reglerne for hjemmearbejde været, at hvis den ansatte arbejder derhjemme regelmæssigt eller mere end én dag om ugen, skal arbejdsgiveren stille arbejdslamper, skriveborde og andet inventar til rådighed. Indtil i dag var reglerne ikke blevet opdateret siden 1990'erne.

GDPR