Ung kvinde blev voldtaget og fyret: Nu får hun historisk stor erstatning

20191024-141250-2-1920x1280we__4_
Kvinden selv ønsker ikke at stille sig frem, men hun er ifølge HK's advokat, Maria Rasmussen, "enormt lettet" over resultatet. (Arkivfoto) Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
En kvinde blev udsat for grov chikane og voldtaget af en kollega. Da hun fortalte chefen om sagen, fik hun en fyreseddel.

Grov seksuel chikane, voldtægt og en fyreseddel oveni, da hun fortalte arbejdspladsen om de seksuelle overgreb.

Det var, hvad et ungt kvindeligt HK-medlem blev udsat for af en mandlig kollega og sin arbejdsplads i foråret og sommeren 2018.

LÆS OGSÅ: HK vinder sag mod Salling Group om overarbejde

Nu har Østre Landsret tilkendt kvinden en godtgørelse på 251.860 kroner. En godtgørelse, som HK, der har ført sagen på vegne af medlemmet, betegner som 'historisk stor'.

- Jeg er glad for, at vores medlem nu har fået rettens ord for, at hun er blevet rigtig dårligt behandlet af sin arbejdsgiver. Det er utilgiveligt og skammeligt, hvad der er sket. Og det er godt, at virksomheden nu skal betale, siger formand i HK, Anja C. Jensen.

Kvinden ønsker ikke selv at stille sig frem, men hun er ifølge HK's advokat Maria Rasmussen "enormt lettet" over resultatet.

Fik fyreseddel, efter hun gik til chefen

Sagen handler om en mandlig kollega, der blandt andet pressede sin hånd ned i kvindens trusser og kyssede hende på halsen på deres fælles arbejdsplads, en mellemstor dansk virksomhed.

Jeg er målløs over, at man vil være bekendt at træde så meget på et menneske, der er blevet så voldsomt krænket
Anja C. Jensen, formand, HK Danmark

Kollegaen ringede også til hende flere gange om dagen, hvor han blandt andet stønnede og i et tilfælde fortalte hende, at han havde lyst til at stikke sine fingre op i hende og slikke hende i numsen. Samtidig sendte han voldelige og seksuelle sms-beskeder, som kvinden følte sig nødsaget til at besvare, da hun før havde oplevet, at han ellers mødte op på hendes private adresse og i flere tilfælde voldtog hende. Manden er efterfølgende blevet dømt for fire voldtægter af kvinden. 

Men kvindens pinsler endte ikke her. Da hun besluttede at fortælle sin arbejdsplads om den seksuelle chikane, modtog hun efterfølgende en fyreseddel med den mundtlige begrundelse, at hvis hun ikke kunne "sige fra i sit privatliv, kunne hun nok heller ikke sige fra i sit arbejdsliv".

Og det er noget, der i den grad gør HK-formanden vred:

- Jeg er målløs over, at man vil være bekendt at træde så meget på et menneske, der er blevet så voldsomt krænket. Det kan da godt være, at man har nogle personlige holdninger til det, men det skal man altså holde sig for god til som virksomhedsleder, siger Anja C. Jensen.

HK-formand: Arbejdsgivere skal huske deres ansvar

I første omgang havde byretten i Nykøbing Falster kun tilkendt kvinden 25.000 kroner i godtgørelse. Derudover blev hun også tilkendt en godtgørelse for usaglig afskedigelse på halvanden måneds løn. Byretten mente ikke, det var bevist, at årsagen til opsigelsen var, at kvinden dagen før havde fortalt arbejdsgiveren, at hun blev udsat for seksuel chikane. Det mente dommerne i Østre Landsret derimod. Landsretten lagde netop vægt på arbejdsgiverens udtalelse om at sige fra.

LÆS OGSÅ: TV2-dokumentar: Tillidsfolk turde ikke undersøge rygter om seksuelt magtmisbrug

Den nye dom slår derfor fast, at arbejdsgiveren skal betale 40.000 kroner i godtgørelse for den seksuelle chikane og 211.860 kroner, svarende til ni måneders løn, for den uretmæssige fyring. 

- Det er helt på sin plads. Der vil aldrig være noget pengebeløb, der kan gøre det her godt igen. Men om ikke andet, så går hun derfra med en rankere ryg, og føler at hun på en eller anden måde har fået en form for retfærdighed. Og det glæder jeg mig rigtig meget over, siger Anja C. Jensen. 

En arbejdsgiver er forpligtet til at sikre sine ansatte mod seksuel chikane på jobbet. Og landsretsdommen slår fast, at arbejdsgiveren ikke gjorde nok for at sikre kvinden, da han blev bekendt med de krænkende handlinger.

Og Anja C. Jensen håber, at dommen vil sende et klart budskab til arbejdsgiverne om, hvor vigtigt det er at beskytte de ansatte.

- Jeg synes, at dommen på en eller anden måde får stadfæstet det her med arbejdsgiverens ansvar for at forebygge seksuel chikane, siger hun.

GDPR