Efter sammenbrud i forhandlinger om hjemmearbejde: HK klar med indrømmelser til arbejdsgiverne

20210514-104128-7-1920x1280we
Fagforbundet HK forsøger med et nyt forslag at komme arbejdsgiverne i møde efter sammenbrud i forhandlinger om hjemmearbejde (genrefoto). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
Fagforbundet HK er parat til at lette byrderne for arbejdsgiverne, hvis flere danskere skal arbejde hjemmefra. Til gengæld skal arbejdsgiverne acceptere lokale aftaler om fleksibelt arbejdsliv. Forslaget er en postgang for sent ude, lyder det fra arbejdsgiverne.

Der lyder nye toner fra fagforbundet HK, efter at forhandlinger om nye regler for hjemmearbejde mellem arbejdsmarkedets parter kuldsejlede før jul.

Fagforbundet er nu villig til at acceptere arbejdsgivernes ønske om, at det skal være muligt at arbejde hjemme mere end to dage ugen, før arbejdsgiverne skal betale til indretning af hjemmearbejdspladsen i form af mus, tastatur, skærm og belysning. I dag er grænsen mere end én ugentlig hjemmearbejdsdag.

LÆS OGSÅ: Fronterne trukket hårdt op: Politisk presbold i jagten på nye regler for hjemmearbejde

Men accepten af todagesreglen kan ifølge HK kun ske på en betingelse: Der skal på virksomheds- eller organisationsniveau indgås aftaler mellem lønmodtagere og arbejdsgivere, som tilgodeser lønmodtagernes behov for et fleksibelt arbejdsliv.

- Vi foreslår en aftalemodel, hvor udgangspunktet er, at de nuværende regler om hjemmearbejde gælder. Men vi åbner for, at der på overenskomstdækkede arbejdspladser vil være mulighed for at indgå aftaler mellem arbejdsgivere og lønmodtagere omkring hjemmearbejde og fleksibelt arbejdsliv, siger Mads Samsing, næstformand i HK Danmark, og uddyber:

- I den forbindelse vil man kunne dispensere i forhold til, hvor mange dage man kan arbejde hjemme, inden forskellige regler træder i kraft. Og ja, det vil kunne betyde, at arbejdsgivernes forpligtelser i forhold til at stille inventar til rådighed først gælder efter mere end to dages hjemmearbejde.

Afviser holdningsændring

Indrømmelsen fra HK kommer, efter at fagforbundet længe har stået stejlt i forsvaret for endagsreglen.

Da forhandlingerne med arbejdsgiverne brød sammen i december udtalte Mads Samsing følgende til Politiken:

- Med den todagesregel, de (arbejdsgiverne, red.) kæmper for, er vi bange for, at de fleste arbejdsgivere vil begrænse hjemmearbejdet til de to ’gratis’ dage. Pænt nej tak.

LÆS OGSÅ: Forhandlinger om hjemmearbejde er gået i hårdknude

Mads Samsing erkender, at situationen er en anden nu. Men han afviser, at HK har ændring holdning.

- Vi har stadig den samme grundlæggende holdning. Det, vi bare foreslår nu, er, at kan man lokalt på den enkelte arbejdsplads eller virksomhed lave en samlet aftale om hjemmearbejde, der tager højde for ønsket om et fleksibelt arbejdsliv, så kan vi godt acceptere, at man indgår i et bytteforhold med arbejdsgiverne, hvor de til gengæld bliver imødekommet i forhold til todagesreglen, siger han til A4 Arbejdsmiljø.  

Hvad lønmodtagerne kunne få af indrømmelser den anden vej, nævner Mads Samsing blandt andet regler for, hvornår en arbejdsgiver må kontakte sine ansatte uden for arbejdstiden.

Regler om indretning af hjemmekontoret

Her er beskrevet arbejdsmiljølovgivningens krav til indretningen af hjemmearbejdspladsen, når:

- arbejdet i hjemmet foregår i hele arbejdstiden.
- arbejdet i hjemmet foregår regelmæssigt, og arbejdstiden i den ansattes hjem mindst svarer til en dag pr. uge.

Arbejder den ansatte hjemme i mindre omfang, stiller arbejdsmiljølovgivningen ikke krav til indretningen af hjemmearbejdspladsen.

Kilde: Vejldning, Arbejdstilsynet

DA: Målstregen er passeret

Efter de kuldsejlede forhandlinger mellem parterne er det nu op til regeringen og arbejdsmiljøforligskredsen i Folketinget at tage stilling til, om de forældede regler om hjemmearbejde fra 1990’erne skal fornyes.

Med mindre arbejdsmarkedets parter i 11. time alligevel finder en løsning.

DA har hilst alle forslag velkommen under forhandlingerne. Vi er dog ærgerlige over, at HK byder ind med deres løsning, efter at vi har passeret målstregen i forhandlingerne
Christina Sode Haslund, arbejdsmiljøchef, Dansk Arbejdsgiverforening

HK har præsenteret den foreslåede model i et brev til arbejdsmiljøforligskredsen i Folketinget. En kreds af arbejdsgiverorganisationer på både det private og offentlige arbejdsmarked har sendt et lignende brev til forligskredsen, hvor de plæderer for enklere og mindre bureaukratiske regler for hjemmearbejde.

I Dansk Arbejdsgiverforening (DA) mener man, at HK's forslag kommer for sent.

 - DA har hilst alle forslag velkommen under forhandlingerne. Vi er dog ærgerlige over, at HK byder ind med deres løsning, efter at vi har passeret målstregen i forhandlingerne. Det sker, efter at parterne har siddet i et regeludvalg og forhandlet i trekvart år. Det er en postgang for sent, siger DA's arbejdsmiljøchef Christina Sode Haslund. 

Minister: Sammenbrud meget beklageligt

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har indkaldt arbejdsmiljøforligskredsen til et møde i slutningen af januar, hvor situationen om de strandede forhandlinger mellem parterne skal drøftes.

Ministeren kalder det "meget beklageligt", at parterne ikke kunne blive enige. Han vil dog ikke kommentere HK's seneste træk.

- Jeg vil ikke kommentere forskellige modeller på nuværende tidspunkt. Nu hvor parterne ikke kan blive enige, så må vi løse det politisk. Jeg vil drøfte indstillingen med partierne i arbejdsmiljøforligskredsen snarest muligt og så tage stilling til den videre proces, fortæller Peter Hummelgaard i et skriftligt svar til A4 Arbejdsmiljø.

Det er meget generøst af HK at komme med det her forslag. Jeg vil gerne anerkende dem for det. Når fagforeninger og arbejdsgivere når til enighed, er det danske arbejdsmarked bedst
Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører, SF

I regeringens støtteparti SF er man også ærgerlig over sammenbruddet.

- Hjemmearbejde er kommet for at blive, og derfor er vi nødt til at få strammere retningslinjer, så arbejdsgiverne får et ansvar for hjemmearbejdspladserne. Vi havde gerne set, at arbejdsmarkedets parter var nået til enighed om nye regler, men det har tilsyneladende ikke kunnet lade sig gøre, siger beskæftigelsesordfører Karsten Hønge.

- Det er meget generøst af HK at komme med det her forslag. Jeg vil gerne anerkende dem for det. Når fagforeninger og arbejdsgivere når til enighed, er det danske arbejdsmarked bedst. Jeg håber, at de vil sætte sig tilbage til forhandlingsbordet og forhandle igen, siger SF's beskæftigelsesordfører. 

K afviser udgifter til virksomheder

Hos De Konservative, der ligeledes er en del af forligskredsen, er man spændt på, hvad beskæftigelsesministeren vil præsentere af løsninger på mødet. Partiets beskæftigelsesordfører Niels Flemming Hansen er mest enig med arbejdsgiverne.

- Det er klart, at hvis arbejdsgiverne skal sidde med hele udgiften til hjemmekontoret og tilsyn med hjemmekontoret, vil det være forbundet med relativt mange udgifter for virksomhederne. Der har arbejdsgiverne ret, når de siger, at arbejdsgiveransvaret først bør træde i kraft efter et par hjemmearbejdsdage om ugen, siger Niels Flemming Hansen til A4 Arbejdsmiljø.

Venstres arbejdsmiljøordfører, Anne Honoré Østergaard, er på linje med sin konservative kollega.

- Det er vigtigt for Venstre, at reglerne bliver så fleksible ikke-bureaukratiske som muligt. Vi er klar til at diskutere forskellige løsninger ved mødet i forligskredsen, siger hun.

A4 Arbejdsmiljø har forsøgt at få en kommentar fra Radikale Venstre, men partiets beskæftigelsesordfører, Samira Nawa, er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

En undersøgelse fra Ingeniørforeningen IDA viser, at hvert femte medlem har eller har haft fysiske gener på grund af en dårligt indrettet hjemmearbejdsplads. Blandt HK’s medlemmer, der arbejder hjemmefra, har omkring 60 procent gener af det.

GDPR