Høje-Taastrup Kommune giver andre kommuner baghjul: Rekordlavt sygefravær blandt sosu-ansatte

20201021-133842-A-1920x1281we
Fokus på rekruttering og trivsel har nedbragt sygefraværet blandt sosu-ansatte i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Fokus på rekruttering og trivsel har nedbragt sygefraværet blandt sosu-ansatte i Høje-Taastrup Kommune. Leder af hjemmeplejen er ikke tvivl om, hvorfor kommunen har fået succes.

I 2013 lå det gennemsnitlige sygefravær for en social- og sundhedsmedarbejder i Høje-Taastrup Kommune på knap 17 dage om året.

Fraværet betød, at kommunen brugte mange vikarer, og det havde store konsekvenser for arbejdsmiljøet, der var gevaldigt under pres.

Nu er situationen en anden.

På syv år har kommunen på den københavnske vestegn barberet sygefraværet ned for sosu-medarbejderne, så det nu ligger på 12,8 fraværsdage om året pr. fuldtidsmedarbejder.

Det skriver Sjællandske Medier.

Ifølge hjemmeplejeleder i Høje-Taastrup Kommune, Inge Lise Clement, har sygefraværsindsatsen båret frugt.

- Vi har haft fokus på rekruttering, og at vi sikrer, at nye medarbejdere bliver taget godt imod og føler sig trygge ved deres opgaver. Vi har også sørget for et endnu tættere samarbejde mellem leder, arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter.

- Det betyder, at medarbejderne har fået mere indflydelse på deres arbejdsdag, at opgaver tilrettelægges så det passer de enkelte afdelinger, og evt. problemer bliver løst hurtigt. Alt det skaber bedre trivsel, siger Inge Lise Clement til Sjællandske Medier.

En undersøgelse fra den borgerlige-liberale tænketank Cepos viser, at Høje-Taastrup Kommune har det tredje laveste sygefravær blandt sosu-medarbejderne i alle landets 98 kommuner.

Det landsgennemsnitlige fravær for denne medarbejdergruppe ligger på 16,3 sygedage om året.

GDPR