Arbejdsgiverorganisation erkender problemer med arbejdsmiljø i toprestauranter efter dokumentar

20230822-041423-7-1920x1280we
Genrefoto. Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix
Horesta vil mødes med fagforbund og beskæftigelsesministeren oven på TV 2-dokumentar om arbejdsmiljøet i restaurationsbranchen.

Der er stadig problemer med arbejdsmiljøet i restaurationsbranchen, erkender arbejdsgiverorganisationen Horesta i forbindelse med TV 2-dokumentaren 'Den bitre smag af Michelin'.

Det skriver Ritzau.

I dokumentaren er der flere tidligere medarbejdere på ekslusive danske restauranter, der blandt andet fortæller om en hård tone over for medarbejdere.

For at komme problemerne til livs vil Horesta invitere fagforbundet 3F og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til en såkaldt trepartsdrøftelse.

"Med den foreslåede trepartsdrøftelse ser vi frem til at arbejde sammen med vores partnere om at igangsætte yderligere indsatser, der gavner både medarbejdere og branchen som helhed," siger direktør for Horesta Pia Voss ifølge Ritzau.

Beskæftigelsesministeren har dog allerede afvist invitationen.

"Jeg har respekt for, at branchen gerne vil et bedre sted hen. Men det løses ikke af en trepart, når der er i dag er en arbejdsmiljølov, man vælger ikke at overholde. Der er nogle arbejdsgivere, der har et ansvar," siger ministeren til TV 2.

GDPR