Hver femte socialrådgiver tager smertestillende medicin for at komme igennem arbejdet

20151214-144637-1-1920x1302we
Socialrådgiverne er den anden mest stressede faggruppe i Danmark, viser en undersøgelse fra Arbejdstilsynet. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Socialrådgiverne er så stressede, at flere må tage smertestillende medicin for at overskue udsigterne til dagens arbejdsopgaver, afslører undersøgelse. Der skal tages bedre hånd om nye medarbejdere, mener Dansk Socialrådgiverforening. KL anerkender, at der skal fokus på oplæring og ledelse.

Når en ny arbejdsdag starter for socialrådgiverne på landets jobcentre eller i den kommunale forvaltning, er det omkring hver femte - 19 procent - der bliver nødt til at tage smertestillende medicin for at komme igennem arbejdsdagen. 

Det viser en undersøgelse af socialrådgivernes arbejdsmiljø. Undersøgelsen er en del af Arbejdstilsynets omfattende undersøgelse ’National Overvågning af Arbejdsmiljøet blandt Lønmodtagere’. 

"Jeg er overrasket over de tal. Jeg synes godt nok, at det er alvorligt, at det er så udbredt. Vi kender jo til det i et omfang, men jeg er alligevel meget, meget bekymret over at se de tal," siger Ditte Brøndum, der er næstforkvinde i Dansk Socialrådgiverforening, til A4 Arbejdsmiljø. 

Dansk Socialrådgiverforening mener, at behovet for medicin skyldes, at socialrådgiverne er udsat for et alt for højt stressniveau, der manifesterer sig i fysiske smerter som for eksempel ondt i hovedet. 

"Mange socialrådgivere har skuldrene helt oppe omkring ørene, fordi de skal snakke med en borger, hvor de ved, at de for eksempel ikke kan give et udsat barn det, de egentlig vurderer, at de har brug for," siger Ditte Brøndum. 

Bo Netterstrøm, der er dr.med. og ph.d. i stress og sygdom, advarer mod at bruge smertestillende medicin for at dulme stress og forklarer, at det i det lange løb kan have en negativ påvirkning på sundheden.

"Smertestillende medicin kan selvfølgelig virke mod følgerne af stress, men du bliver ikke spor mindre stresset af det. Alt afhængig af hvilken medicin du tager, kan det på lang sigt give hovedpine, mavesår og afhængighed. Så det er en rigtig dårlig ide at spise smertestillende, hvis man er stresset," siger han. 

Bedre oplæring

Arbejdstilsynets undersøgelse ’National Overvågning af Arbejdsmiljøet blandt Lønmodtagere’ fra 2022 viser også, at socialrådgiverne er den anden mest stressede faggruppe. Kun overgået af passagerservicemedarbejdere, der kontrollerer billetter i togene og checker passagerer ind i lufthavne. 

Ditte Brøndum fra Dansk Socialrådgiverforening mener, at det høje stressniveau blandt andet skyldes en række strukturelle faktorer - heriblandt flere bureakratiske krav. Men en af de lavthængende frugter, som kan forbedre socialrådgivernes arbejdsmiljø, er ifølge hende at give dem en bedre oplæring ude på de enkelte arbejdspladser. 

"Det er benhårdt at sidde over for for eksempel en familie, som har det rigtig svært, hvis du ikke føler dig ordentligt klædt på og mangler redskaber til at håndtere situationen," siger Ditte Brøndum og fortsætter: 

"Ansvaret i dag ligger hos de enkelte arbejdspladser, og det er vores klare oplevelse, at det står meget sløjt til flere steder. Derfor synes vi også, at det skal løftes på et højere niveau over for KL (kommunernes Landsforening red.), når vi laver overenskomstforhandlinger."

Vigtigheden af oplæring hænger sammen med, at der er enorm stor personaleudskiftning blandt socialrådgiverne. Dansk Sociakrådgiverforenings egne tal viser, at flere end hver fjerde socialrådgiver, der arbejder med udsatte børn, har skiftet job inden for det seneste år.

"Vigtig lokal ledelsesopgave"

KL anerkender, at de kommunale socialrådgivere "kan være under et hårdt mentalt pres", men fremhæver, at man allerede har igangsat ordninger, der skal hjælpe med bedre oplæring. 

"Derfor er det også en meget vigtig lokal ledelsesopgave at tage hånd om det pres, arbejdet kan medføre. Er der steder lokalt, hvor det ikke lykkes godt nok, skal man selvfølgelig arbejde på at forbedre det. Jeg er helt enig i, at det er  vigtigt, at nyansatte og nyuddannede medarbejdere får en god og tryg start i job. Derfor har vi også i fællesskab med Dansk Socialrådgiverforening igangsat et projekt, der via introduktions- og mentorordninger skal hjælpe de enkelte arbejdspladser med at oplære nye medarbejdere til at kunne håndtere hverdagen og arbejdslivet på bedst mulig vis,” skriver formanden for KL’s Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler, i et skrifteligt svar til A4 Arbejdsmiljø. 

GDPR