Indekstal: Tre kommuner får kritik for arbejdsmiljøet i folkeskolen

20180305-162259-4-1920x1281we
Holbæk Kommune er en af de kommuner, der har fået registreret påbud om dårligt arbejdsmiljø i branchen 'folkeskoler', viser nye indekstal. På billedet er det Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S). Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
21. jan. 2022 10.44
Arbejdstilsynet har registreret arbejdsmiljøafgørelser i kommunerne i Ringsted, Aalborg, Furesø, Gribskov og Holbæk det senest opgjorte døgn. Registreringen tæller kommunale arbejdspladser. Det viser opdaterede tal fra A4 Arbejdsmiljøs arbejdsmiljøtracker.

Arbejdstilsynet har registreret afgørelser til kommunerne Ringsted, Aalborg, Furesø, Gribskov og Holbæk det senest opgjorte døgn.

Ringsted Kommune har fået påbud om kemisk risikovurdering og kompetencepåbud inden for luftkvalitet i branchen folkeskoler. Derudover har Ringsted Kommune fået strakspåbud i branchen folkeskoler.

Aalborg Kommune har fået strakspåbud vedrørende personforflytning i branchen hjemmehjælp.

Også Furesø Kommune har modtaget et påbud og en afgørelse uden handlepligt vedrørende øvrige kemi, støv og biologi og fald, snublen i samme niveau i branchen aldersintegrerede institutioner.

Endelig har Gribskov Kommune fået registreret afgørelse uden handlepligt inden for vold og traumatiske hændelser i branchen folkeskoler. Holbæk Kommune fået registreret påbud om kemisk risikovurdering ligeledes i branchen folkeskoler.

Det viser en opgørelse fra A4 Arbejdsmiljøs arbejdsmiljøtracker.

Opgørelsen tæller kun afgørelser givet til kommunale arbejdspladser i kommunerne.

I det senest opgjorte døgn har tilsynet registreret fire påbud og to strakspåbud og to afgørelse uden handlepligt til landets 98 kommuner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Note: Når en P-enhed (arbejdsplads) i en kommune modtager en ny afgørelse (påbud mm.) fra Arbejdstilsynet og har en eller flere afgørelser fra tidligere, bliver de tidligere afgørelser genregistreret med samme dato som den nye. Derfor kan en kommune godt stå registreret for flere afgørelser, selvom den eksempelvis kun har fået én sidst.

Denne artikel er autogenereret på baggrund af data fra Arbejdstilsynets hjemmeside. Hvis du oplever fejl, eller andre uregelmæssigheder i artiklen, må du gerne kontakte redaktør Jonas Sivkær Pettersen på [email protected].