'Skrækhistorie' fra ferieidyl: Lader skolebørn bestyre iskiosk alene

ismageren2
Den lille iskiosk ligger på Sct. Laurentii Vej få hundrede meter fra Skagens lystbådehavn. Foto: Arbejdstilsynet
En iskiosk i Skagen har fået syv alvorlige påbud fra Arbejdstilsynet efter en stribe overtrædelser af arbejdsmiljøloven for unge fritidsjobbere. Firmaet er nu blevet pålagt at hyre en rådgivningsvirksomhed for at udbedre problemerne.

På overfladen ligner iskiosken Ismageren i Skagen en helt almindelig iskiosk, hvor ferieglade danskere køber gammeldags isvafler efter en tur ved stranden.

Men helt så idyllisk er der ikke bag disken i den lille iskiosk, som ligger på Sct. Laurentii Vej få hundrede meter fra Skagens lystbådehavn.

Her står skolebørn helt ned til 13-års alderen og bestyrer butikken alene uden tilsyn fra personer over 18 år.

LÆS OGSÅ: Jobpatruljen: Mere end hver fjerde fritidsjobber mangler pauser

Ifølge konsulent i Jobpatruljen, Jon Henningsen, der hver sommer tjekker unge fritidsjobbers arbejdsmiljø, er sagen fra iskiosken i Skagen meget alvorlig.

- Det er voldsomt. Det lyder som en skrækhistorie, siger han.

De unge har alene ansvaret for håndtering af røremaskine, der laver ’guf’, kundebetjening, kasseoptælling og rengøring i butikken efter lukketid.

Det er et regulært brud på arbejdsmiljølovens regler om unge fritidsjobbere under 18 år, vurderer Arbejdstilsynet. Ismageren modtog derfor den 6. august hele seks strakspåbud og et rådgivningspåbud efter et besøg fra tilsynet den 9. juli.

I en af afgørelserne, som A4 Arbejdsmiljø har fået aktindsigt i, står der:

”Unge, undervisningspligtige ansatte i en alder fra 13 år og op står alene i butikken og kan arbejde en hel vagt uden tilsyn fra en person over 18 år. Der lægges desuden vægt på, at ansatte udfører mange forskellige opgaver i løbet af en vagt, som fx anretning og salg af is, tilberedning af ’guf’, rengøring og håndtering af kontanter. Endelig lægges der vægt på, at ansatte ikke har modtaget instruktion i procedurer for røveri.”

Jobpatruljen: Meget usædvanligt

Under Arbejdstilsynets besøg talte tilsynet med en 14-årig ansat, der skulle begynde i 8. klasse efter sommerferien. Den ansatte fortalte, at det fortrinsvis er unge 18 år, der passer de tre iskiosker i nærområdet. Vagterne foregår alene, og alle ansatte - uanset alder - har lukkevagter.

Det er sjældent, at Jobpatruljen oplever så mange brud på arbejdsmiljøloven på én arbejdsplads.

- Når en 14-årig står alene i en butik, er det meget sandsynligt, at pausereglerne bliver brudt. Når vi kommer på besøg på virksomhederne, oplever vi da mange ting, men det er sjældent, at vi oplever så mange problemer ét sted, siger Jon Henningsen.

Ingen plan ved røveri

I afgørelserne fra Arbejdstilsynet fremgår det, at de unge fritidsjobbere fra Ismageren har ansvaret for al rengøring i butikken efter lukketid.

Samtidig skal de nå at vaske gulvet og bære borde og stole ind fra området uden for butikken. Ligesom de har ansvaret for at tælle kassen op, inden de alene forlader butikken.

LÆS OGSÅ: Når store børn går ned med flaget: Skamfuldt for forældre at gå til leder på jobbet

Disse arbejdsopgaver er stik imod det, arbejdsmiljøloven siger, unge under 15 år må varetage. Unge under 15 år må således kun udføre ’lettere arbejdsopgaver’, og det omfatter ikke kasseoptælling alene.

Ismageren havde under Arbejdstilsynets besøg ikke procedurer for, hvad de unge skal gøre under røveri. Og det er yderst kritisk, når man fra gadeplan kan se, hvad de ansatte foretager sig.

Arbejdstilsynet skriver:

”Der var glaspartier på flere side af butikken og glas i døren, så det var muligt at kigge ind i butikken fra flere sider. Det var således muligt at se, om ansatte stod alene i butikslokalet. Det kunne ses, hvad ansatte foretog sig eksempelvis i forbindelse med håndtering af kontanter.”


Alle kan se, hvad de ansatte foretager sig, når butikken er lukket. Eksempelvis under kasseoptælling. Foto: AT

Vidtrækkende konsekvenser

Ifølge Mette Lykke Nielsen, lektor og ph.d. fra Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, kan vold og trusler på jobbet for unge fritidsjobbere være ganske alvorligt.

- Når unge arbejder alene om aftenen, risikerer de at blive udsat for røveri og trusler. Det kan have ret vidtrækkende konsekvenser for den enkelte, siger hun.

A4 Arbejdsmiljø har forgæves forsøgt at få en kommentar fra en af Ismagerens indehavere, Jesper Vinstrup Kraghede, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Til Arbejdstilsynet har han forklaret, at han ikke var bekendt med, at der var særlige regler for ungarbejdernes arbejde. Han vidste dog, at de unge ikke må arbejde mere end to timer på en skoledag.

Ifølge Arbejdstilsynets dokumenter kommer kioskens indehavere kun sporadisk forbi butikken for at tjekke, om alt er, som det skal være. Hverken på dagen for tilsynsbesøget eller dagen før, havde de været forbi.

Ismageren skal inden den 20. september 2020 give Arbejdstilsynet besked om, at de har indgået en aftale med en autoriseret rådgivningsvirksomhed om at udbedre arbejdsmiljøproblemerne.

Senest den 22. november 2020 skal de give besked om, hvorvidt de har efterkommet rådgivningspåbuddet.

Syv påbud til iskiosken

Ismageren I/S har modtaget følgende afgørelser fra Arbejdstilsynet:

Strakspåbud: Ismageren I/S påbydes at føre effektivt tilsyn med unge undervisningspligtiges arbejde i butikken

Strakspåbud: Ismageren I/S påbydes, at unge undervisningspligtige ikke udfører rengøringsarbejde

Strakspåbud: Ismageren I/S påbydes at sikre, at unge ikke anvender faremærkede produkter

Strakspåbud: Ismageren I/S påbydes, at unge undervisningspligtige ikke anvender eller rengør maskiner

Strakspåbud: Ismageren I/S påbydes at sikre, at håndtering af kontanter foregår sikkerhedsmæssigt forsvarligt

Strakspåbud: Ismageren I/S påbydes at sikre, at unge under 18 år ikke arbejder alene i butikken mellem klokken 18 og klokken 6 på hverdage og mellem klokken 14 og klokken 6 på lørdage, søn- og helligdage

Rådgivningspåbud om mange arbejdsmiljøproblemer: Ismageren I/S påbydes at bruge en autoriseret rådgivningsvirksomhed på arbejdsmiljøområdet til at bistå sig med at løse og forebygge arbejdsmiljøproblemer, der er truffet afgørelse om

GDPR