Arbejdsgiverne:
Jobmobilitet er et bevis på, at pension for nedslidte ikke nødvendigvis er vejen frem

20190515-173116-5-1920x1280we
Bryggeriarbejderen Arne Juhl har været galionsfigur i Socialdemokratiets kampagne for en ny pension for nedslidte. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
7. okt. 2019 22.00
Et fleksibelt arbejdsmarked med hyppige jobskift gør, at en pension for nedslidte ikke nødvendigvis er den vej, man bør gå, mener Dansk Arbejdsgiverforening. Men høj jobmobilitet siger intet om behovet for indsatsen over for nedslidte lønmodtagere, mener FH-næstformand.

Høj jobmobilitet på det danske arbejdsmarked kommer alle lønmodtagere til gavn – også dem, der vurderer, at de har et hårdt fysisk arbejde.

Sådan lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) i en ny analyse, der er udarbejdet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik og NFA’s Arbejdsmiljø og Helbred-undersøgelse fra 2012 og 2018.

Iføge DA er den høje jobmobilitet et bevis på, at statsminister Mette Frederiksens (S) ambitioner om en tidligere pension for særligt nedslidte danskere kan være den forkerte vej at gå. Der er nemlig masser af muligheder for at skifte job - også for de lønmodtagere, der er mærket i kroppen efter en lang arbejdsdag, mener arbejdsgiverorganisationen.

- Analysen viser, at der faktisk er gode muligheder for at skifte job, uanset om man har et fysisk anstrengende job eller ej. Det er positivt, siger Maria Schougaard Berntsen, chefkonsulent i DA.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord