Arbejdsmiljøprofil rykker til Københavns Erhvervsakademi: "Det er vemodigt at sige farvel"

Marie_Birk_J__rgensen
"Det er vemodigt at sige farvel til mange gode kolleger og samarbejdspartnere," siger Marie Birk Jørgensen i forbindelse med jobskiftet. Foto: Pressefoto
Arbejdsmiljø København skal ud og finde en ny medarbejder til chefgruppen, efter at Marie Birk Jørgensen har fået nyt job hos KEA.

Marie Birk Jørgensen, der indtil for nylig var en af de ledende figurer i Arbejdsmiljø København – den kommunale arbejdsmiljørådgivnings-enhed i Danmarks største kommune – har skiftet job.

Den 1. juni startede hun i sin nye stilling som chef for forskning og innovation i KEA, Københavns Erhvervsakademi.

Her får hun ansvaret for at lede arbejdet med at styrke de praksisrettede uddannelsers vidensgrundlag i tæt samarbejde med institutionens forskere og undervisere.

Marie Birk Jørgensen ser frem til de nye opgaver.

"Jeg har sagt ja til det nye job på KEA, fordi det er en rigtig spændende opgave, jeg skal i gang med. Her skal jeg bringe forskning og innovation godt videre inden for de videregående erhvervsrettede uddannelser. Det glæder jeg mig meget til," forklarer hun til A4 Arbejdsmiljø.

Marie Birk Jørgensen har stor erfaring med forskning, og forskede fra 2006-2018 ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Slipper ikke arbejdsmiljø helt

I Arbejdsmiljø København, hvor hun nåede at arbejde i mere end to år, ledede hun rådgivningen om det ergonomiske arbejdsmiljø på de københavnske arbejdspladser.

"Det er vemodigt at sige farvel til mange gode kolleger og samarbejdspartnere, jeg har arbejdet sammen med. Der er mange gode takter i gang hos Arbejdsmiljø København, og det glæder jeg mig til at følge med i på sidelinjen," siger Marie Birk Jørgensen.

Arbejdsmiljø har fyldt meget i hendes professionelle virke. Men hun slipper ikke feltet helt. Frem til efteråret fortsætter hun som næstforperson i foreningen Arbejdsmiljørådgiverne.

Hvad der skal ske derefter, er fortsat uafklaret.

Foreningen arrangerer hvert år en stor arbejdsmiljøkonference på Hotel Nyborg Strand, der i år relanceres med et nyt navn for at tiltrække nye deltagere.

"Jeg glæder mig over at få mulighed for at sejle relanceringen af konferencen i havn. Med LAB22, som konferencen hedder nu, breder vi arbejdsmiljøfeltet ud, så endnu flere aktører oplever, at konferencen er relevant for dem. Det er der store perspektiver i," siger Marie Birk Jørgensen.

GDPR