Rådgiverformand om turbulent tid: 3 ting skal få os på fode igen

_19D5419xr-Jonna-medium_32
Jonna Pedersen. Foto: Pressefoto
2. okt. 2020 15.44
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne er presset på likviditeten. Foreningen præsenterer tre målsætninger, der skal hjælpe til med at få bugt med coronakrisen, forklarer bestyrelsesformand Jonna Pedersen.

På grund af covid-19 har Arbejdsmiljørådgivernes bestyrelse valgt at skubbe den planlagte store arbejdsmiljøkonference i Nyborg fra november 2020 til 25.-27. april 2021.

Konferencen er mødestedet for Arbejdsmiljøprofessionelle i Danmark. Med over 70 tilmeldte workshops med et højt fagligt niveau, er der et stort potentiale for en god konference.

LÆS OGSÅ: Arbejdsmiljørådgiverne presset økonomisk og må corona-udsætte populær konference

Vi følger dog myndighedernes anbefaling om at begrænse større forsamlinger og flytter konferencen til foråret. Det giver os tid til at lave nogle tilbud, med fremmøde i mindre forsamlinger.

Jeg vil appellere til, at man støtter op om foreningen ved at fastholde evt. tilmelding til konferencen og ved at bruge akademiets efteruddannelsestilbud mv.

Vi har i bestyrelsen sat os tre mål lige nu:

1. Vi vil redde arbejdsmiljøkonferencen i Nyborg, som det sted, hvor arbejdsmiljøprofessionelle mødes én gang årligt.

Det ER et vigtigt mødested for arbejdsmiljøprofessionelle. Det kræver opbakning fra såvel oplægsholdere som mulige deltagere. Vi skal være MANGE. Og så kræver det covid-19-sikkerhed, og at vi må mødes for myndighederne.

Vi tænker, at hvis nogen skal kunne mødes sikkert, må det være arbejdsmiljøprofessionelle. Vi vil gøre alt for at skabe trygge rammer om konferencen.

Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats er stigende udfordret af mange krav, både fra myndigheder og omgivelser. Det stiller krav om mange kompetencer, hos rådgivere og i virksomhederne.

En dygtig tilrettelagt indsats skal eksempelvis også kunne håndtere uønsket seksuel opmærksomhed, hjemmearbejdspladser, fjernledelse, hygiejne og risikovurdere smitterisiko, samtidig med at løsning af konkrete problemer tilrettelægges, så det forebyggende arbejdsmiljøarbejde styrkes.

Der er fortsat alt for mange nedslidninger og erhvervssygdomme særligt hos 3F’ere. Der er behov for, at Danmark får mere fokus på forebyggende arbejdsmiljøarbejde med afsæt i høj faglighed og på baggrund af indsigt fra forskningen. Vi bør i Danmark kunne forebygge stress, udbrændthed og sygefravær bedre.

Planlægger kursustilbud

2. Vi vil tilbyde arbejdsmiljøprofessionelle uddannelse på et højt fagligt niveau via udvalgte kursustilbud i Arbejdsmiljøakademiet.

Vi tror, der er et stort behov for, at mennesker kan mødes, også i disse covid-19 tider. Meget kan foregå webbaseret - men ikke ALT. Vi planlægger med en række kursustilbud, hvor man kan mødes (med stor fokus på covid-19 sikkerhed) i mindre fora.

Den bedste måde omgivelserne kan hjælpe os lige nu, er ved ikke at trække deres deltagelse fra arbejdsmiljøkonference 2020, men beholde deres tilmelding, og måske også reklamere for konferencen hos kolleger
Jonna Pedersen, bestyrelsesformand i brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne

Resultaterne fra Akademiets kurser omkring fakta-undersøgelse ved mobning og chikane er jo meget aktuelle lige nu og den procesbasserede uddannelse ’we-lift’ har fået fantastiske anmeldelser af deltagerne. Det vil vi bygge videre på og udbrede yderligere.

Arbejdsmiljørådgivernes tilbud til virksomhederne og til de fagprofessionelle er vigtige elementer i dette. Den viden og inspiration, som Arbejdsmiljøkonferencen og Akademiet giver, binder forskningsviden, høj arbejdsmiljøfaglighed og praktisk erfaring sammen.

Appel til omgivelser

3. Vi vil fortsat være en professionel aktør og stemme i arbejdsmiljødebatten.

Vi har som andre virksomheder, der er blevet trængt økonomisk af covid-19, brug for at appellere til omgivelsernes hjælp. Den bedste måde omgivelserne kan hjælpe os lige nu, er ved ikke at trække deres deltagelse fra arbejdsmiljøkonference 2020, men beholde deres tilmelding, og måske også reklamere for konferencen hos kolleger.

Kig på Akademiets tilbud: Du bliver ikke skuffet, hvis du deltager i et af de tilbud, der er her, mens du venter på, at vi kan mødes i lidt større forsamlinger igen.

Vores medlemsvirksomheder er også trængte, men vi håber på, at de fortsat vil støtte op om foreningen, og at vi sammen kan komme godt igennem covid-19 situationen.

Arbejdsmiljø og arbejde med sikkerhed på et højt fagligt niveau er mere vigtigt end nogensinde.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].