Amazon stiller krav til ansatte: Skal stoppe coronasmitte

20210621-224745-5-1920x1279we
Fra mandag skal 900.000 ansatte hos Amazon i USA bruge mundbind indendørs. Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
9. aug. 2021 12.57
Amazon tilslutter sig andre store virksomheder i USA, der har indført egne restriktioner mod coronavirus.

Fra mandag skal 900.000 ansatte hos Amazon i USA bruge mundbind indendørs, uanset om de er blevet vaccineret mod coronavirus eller ej.

Det oplyser virksomheden fredag ifølge nyhedsbureauet AP.

Mundbindskravet gælder for Amazon-ansatte på lagere i hele landet og bliver indført som reaktion på spredningen af coronavirus i USA.

Kravet er i tråd med de nationale sundhedsmyndigheder og virksomhedens egne sundhedseksperters retningslinjer, oplyser Amazon.

En række andre stor virksomheder i USA, herunder Walmart og Target, har allerede indført mundbindskrav for sine medarbejdere.

Indtil videre kræver Amazon ikke, at medarbejdere lader sig vaccinere. Disney og Walmart har derimod i denne uge indført vaccinekrav for sine ansatte.

Microsoft, Google og Facebook kræver et bevis for, at ansatte og besøgende på deres kontorer er blevet vaccineret.

Tidligere denne uge meddelte Tyson Food, at fødevarevirksomheden vil kræve, at alle ansatte i USA bliver vaccineret inden november.

Det bliver den første virksomhed i USA til at opstille sådan et krav til ansatte midt i voksende coronabølge i landet.

I USA nåede antallet af dagligt smittede torsdag det højeste niveau i et halvt år med over 100.000 tilfælde.

På grund af situationen vil den amerikanske regering tilbyde et tredje vaccinestik til borgere med et skrøbeligt immunforsvar. Det sagde USA's ledende statsepidemiolog, Anthony Fauci, torsdag.

Fauci advarede også om, at de daglige smittetal de kommende uger kan nå op på 200.000 om dagen på grund af Delta-varianten.

/ritzau/