Nu er detaljerne på plads: Her er planerne for smileyordningens afløser

20231013-114315-4-1920x1280we
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har i et brev til Arbejdsmiljørådet løftet sløret for den konkrete udrulningsplan for smileyordningens erstatning. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Siden 2021 har vi ventet på erstaningen til Arbejdstilsynets røde, gule og grønne smileyer. I et brev til Arbejdsmiljørådet afslører beskæftigelsesministeren nu, at den nye ordning vil være tilgængelig på Arbejdstilsynets hjemmeside til sommer.

Siden 2021 har vi vidst, at Arbejdstilsynets velkendte røde, gule og grønne smileyer snart er historie, efter at arbejdsmiljøforligskredsen besluttede at erstatte smileyerne med data om virksomheders konkrete arbejdsmiljøproblemer i en oversigt på tilsynets hjemmeside.

Af forskellige årsager er udrulningen af smileyordningens afløser imidlertid blevet udskudt ad flere omgange.

Men i et brev til Arbejdsmiljørådets formand afslører beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) nu, at den nye ordning vil blive offentliggjort på Arbejdstilsynets hjemmeside 1. juli 2024. 

Men den nuværende smileyordning ophører allerede 1. februar, og der vil derfor være fem måneder, hvor det ikke være muligt at se ny data om tilsynsbesøg, påbud og afgørelser. Det skyldes, at Arbejdstilsynet 1. februar får et helt nyt IT-system, skriver beskæftigelsesministeren.

Når systemet er oppe at køre, vil der - ulig i dag - både være information om danske og udenlandske virksomheders arbejdsmiljø. 

Arbejdstilsynets hjemmeside vil dog stadig løbende blive opdateret med information om virksomheder, der er blevet arbejdsmiljøcertificeret. Men det vil altså ikke længere blive illustreret med den velkendte kronesmiley. 

LÆS OGSÅ: Ny forskning skaber igen ballade om kronesmileyen

Med visningsordningen bliver flere detaljer om Arbejdstilsynets afgørelser lagt frem for offentligheden, og det er håbet, at den nye ordning vil blive mere gennemskuelig end den nuværende trafiklysordning. 

Når en arbejdsplads i dag får et påbud inden for eksempelvis psykisk arbejdsmiljø, fremgår det nemlig ikke af smiley-ordningen, om påbuddet handler om arbejdspres, høje følelsesmæssige krav i arbejdet, mobning eller andre psykiske forhold. Men den konkretisering vil altså fremgå af den nye visningsordning.

"Jeg ser frem til, at der kommer en ny faktabaseret offentliggørelse af Arbejdstilsynets tilsyn og afgørelser for både danske og udenlandske virksomheder, som kan understøtte arbejdsmiljøindsatsen ved blandt andet at motivere virksomhederne til at handle på afgørelser. Desuden vil det øge gennemsigtigheden af Arbejdstilsynets tilsynsarbejde," skriver Ane Halsboe-Jørgensen i brevet. 

GDPR