Læger topper liste over +50-åriges tilfredshed med jobbet

20201003-151819-L-1920x1277we
Læger topper liste over, hvor tilfredse medarbejdere over 50 år inden for forskellige faggrupper er med deres arbejde. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Analyse kortlægger, hvor glade medarbejdere over 50 år inden for forskellige fag er for deres job.

Der er stor forskel på, hvor tilfredse henholdsvis læger og sosu'er på 50 år og derover er med deres arbejde.

Lægerne topper således listen med et gennemsnit på 7,9 på en skala fra nul til ti, mens sosu'er med et gennemsnit på 5,6 ligger i bunden af listen med i alt 56 jobgrupper. Blandt de beskæftigede på tværs af alle jobgrupperne er den gennemsnitlige jobtilfredshed 6,7.

Det viser en analyse, der sammenligner jobtilfredsheden blandt 14.690 beskæftigede +50-årige i Danmark, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har foretaget, skriver NFA i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Professor: Der er tre nøgler til at holde seniorer aktive på arbejdsmarkedet

"Jobtilfredshed er et samspil af mange faktorer. Det dækker både over, hvor fysisk hårdt arbejdet er, hvor god lønnen er og selvfølgelig, om det er et godt psykiske arbejdsmiljø. Det vil sige, om man har det godt med kollegerne og chefen, har indflydelse på arbejdet, får anerkendelse, når man gør det godt, og oplever, at arbejdet er meningsfyldt," siger professor ved NFA Lars Louis Andersen i pressemeddelelsen.

Han anbefaler at organisere arbejdet, bruge tekniske hjælpemidler til tunge løft og at fremme positive faktorer i det psykiske arbejdsmiljø i form af anerkendelse, indflydelse og samarbejde.

GDPR