Lærer har fået anerkendt covid-19 som arbejdsskade

Birgitte_Pohl_Folkeskolen
- Det nytter ikke noget, at blive ked af det eller sur og gal. Jeg bebrejder ikke eleven. Der er ingen, der smitter nogen med vilje heller ikke elever til skolelærere, siger lærer Birgitte Pohl til Folkeskolen.dk. Foto: Privatfoto

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

Tirsdag 1. december er den dag, hvor lærer Birgitte Pohl regner med, at hun blev smittet af en elev med covid-19 i 9. klasse på Skals Skole nord for Viborg. Onsdag fik hun at vide, at en af hendes elever havde været sammen med en, der efterfølgende var testet positiv. Fredag kom svaret - eleven var positiv, resten af klassen blev sendt hjem og Birgitte Pohl gik i isolation.

LÆS OGSÅ: Hver tredje får afvist corona-skade: I disse brancher er det særligt svært

Mandag fik også hun et positivt testsvar. En elev mere blev testet positiv, men smitten stoppede dér. Birgitte Pohl fortæller om de første dage:

- Jeg hoster lidt. Men jeg har det sådan set okay. Jeg har ikke mange symptomer. Så er vi sendt hjem. Jeg kunne godt undervise hjemmefra. Jeg havde planlagt undervisningen, så det gik meget godt. Jeg havde stort set kun den 9. klasse, så ved fælles hjælp klarede vi os igennem, siger Birgitte Pohl.

LÆS OGSÅ: Mindst 49 blev syge efter konfirmationsfest: Nu har lærer fået anerkendt corona-arbejdsskade

Birgitte Pohl har stadig åndenød og er træt. Og hun har anmeldt covid-19 som en arbejdsskade.

- Før jeg blev skolelærer, har jeg arbejdet med arbejdsskadeforsikringer. Derfor ved jeg, hvor vigtigt, det er, at det bliver anmeldt. Selv om det ikke betyder noget, så skal man anmelde det, når man står i det. Jeg føler mig sikker på, at jeg ikke får senfølger, men jeg ved det jo ikke, siger hun.

Læs hele historien på folkeskolen.dk.

GDPR