Rekordlavt i 10 år: Her er hemmeligheden bag Lemvig Kommunes sygefraværs-succes

20130604-153357-L-1920x1277we
Lemvig Kommune er både kendt smukke strandkyster og et rekordlavt sygefravær. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I mindst 10 år har Lemvig Kommune kunnet bryste sig af et af landets laveste sygefravær blandt medarbejderne. Nu er det rekordlavt. Kommunaldirektør og medarbejderrepræsentant forklarer hemmeligheden bag.

Lemvig Kommune er kendt for fiskeri og idylliske sommerhusområder. Men det er ikke det eneste.

Den vestjyske kommune har i mindst en 10-årig periode haft et af de laveste sygefravær blandt alle landets kommuner.

I de senere år har kommunen ligget på en klar førsteplads, og det er stadig tilfældet i seneste opgørelse fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL).

LÆS OGSÅ: Unikt indblik i midt- og vestjyske kommuners sygefravær og arbejdsmiljødokumenter

I perioden februar 2020 til januar 2021 har hver fuldtidsansat i gennemsnit haft 8,4 fraværsdage. Det er mere end tre sygedage færre end det kommunale landsgennemsnit på 12,1 fraværsdage.

Den flotte historik gør Lemvig Kommune til en attraktiv kommune at søge job i. Det oplever kommunaldirektør Lars Keld Hansen, når han læser jobansøgninger.

- Vi fortæller gerne omverdenen, at vi har et lavt sygefravær. Vi fortæller også gerne, at vi har et godt arbejdsmiljø. Vi har ansøgere, der pointerer i deres ansøgning, at det blandt andet var derfor, de søgte, fortæller han til A4 Arbejdsmiljø.

Vant til vind og blæst

Forklaringen på det lave sygefravær skal hverken findes i de store, forkromede strategier, der har båret frugt. Dem har kommunen ingen af, lyder det fra kommunaldirektøren.

I stedet handler det om, at Lemvig Kommune i lang tid har haft fokus på medarbejdertilfredshed og ledelse. Samtidig har man været gode til at hjælpe syge medarbejdere tilbage i arbejde, forklarer han.

- Vi går ikke ud og afskediger folk, hvis de har en sygeperiode. Vi har fokus på at hjælpe dem tilbage. Det handler om at give medarbejdere nogle arbejdsdage, de kan overkomme, i forhold til den sygdom de har, siger han og uddyber:

- Vi er gode til følge op på sygefraværet og se, om der er noget, der skrider. Vi har stor medarbejdertilfredshed. Det viste vores seneste trivselsundersøgelse. Medarbejdertrivsel hænger meget sammen med lavt sygefravær.

Lars Keld Hansen understreger med et glimt i øjet, at det også handler om vestjyske mentalitet.

- Vestjyden er stærk og sej. Vi er vant til at være leve i vind og blæst, og derfor er vi mindre syge end andre.

Artiklen fortsætter under grafikken

Scorer højt på trivsel

Kommunens trivselsundersøgelse fra 2020 taler da også sit tydelige sprog. På en skala fra 1 til 100, hvor 100 er udtryk for et rigtig godt arbejdsmiljø, scorer den vestjyske kommune 85 på overordnet trivsel og 81 på psykisk arbejdsmiljø generelt.

I kommunens Hoved-MED-udvalg sidder Tove Mathiasen som repræsentant for FOA. Hun er enig i, at arbejdsmiljøet har stor betydning for et lavt sygefravær.

- Når der er uoverensstemmelser på arbejdspladsen, er vi gode til at tale om det. Et godt arbejdsmiljø betyder utroligt meget. Hvis man har det, har man lyst til at komme på arbejde, og man tager ansvar for sit arbejde. Jeg tror, det kan være altafgørende for at have et lavt sygefravær, siger Tove Mathiasen.

En ny benchmarksanalyse fra Bolig- og Indenrigsministeriet viser, at Lemvig Kommune i 2019 havde 2,7 fraværsdage færre pr. medarbejder, end hvad man havde forventet, når der tages højde for kommunens rammevilkår i forhold til beskæftigedes alder og uddannelsesniveau.

Liste: Midt- og vestjyske kommuners sygefravær

Listen viser kommunernes aktuelle sygefravær. Sygefraværet er opgjort i fraværsdagsværk pr. fultidsansat i perioden februar 2020-januar 2021. Listen tæller alle faggrupper.

1. Lemvig Kommune 8,4 fraværsdage pr. fultidsansat

2. Silkeborg Kommune 10,3

3. Favrskov Kommune 10,6

4. Aarhus Kommune 10,7

5. Ringkøbing-Skjern Kommune 11

6. Struer Kommune 11

7. Viborg Kommune 11

8. Herning Kommune 11,1

9. Hedensted Kommune 11,2

10. Skive Kommune 11,4

11. Odder Kommune 11,6

12. Randers Kommune 11,7

13. Holstebro Kommune 11,9

Landsgennemsnit for alle kommuner 12,1

14. Syddjurs Kommune 12,2

15. Skanderborg Kommune 12,3

16. Horsens Kommune 12,4

17. Norddjurs Kommune 13

18. Ikast-Brande Kommune 13,3

19. Samsø Kommune 14,7

Kilde: Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL)