Inge er arbejdsmiljørepræsentant på fuldtid: "Man kan sætte sig ind i stoffet på en helt anden måde"

billede_af_mig_i_produktionen_1
Inge Thomsen har siden 2017 arbejdet fuldtid som arbejdsmiljørepræsentant hos Danfoss Power Solutions i Nordborg.
Hos Danfoss Power Solutions arbejder Inge Thomsen som Arbejdsmiljørepræsentant på fuldtid. Det har øget virksomhedens sikkerhedsniveau, og sidste år havde Inge Thomsens afdeling ingen arbejdsulykker. Hun tror, at alle virksomheder kan have gavn af at sætte yderligere fokus på arbejdsmiljøet med en repræsentant på fuldtid.

For de fleste er det at være arbejdsmiljørepræsentant noget, der skal findes plads til ind imellem deadlines, rapporter og daglige gøremål. 

Men det er ikke tilfældet for 57-årige Inge Thomsen. Hun er ansat som arbejdsmiljørepræsentant på fuldtid hos Danfoss Power Solutions i Nordborg. 

"Sidste år havde vi ingen arbejdsulykker i min afdeling. Jeg tror, at det skyldes vores arbejde, for vi gør meget ud af at sætte fokus på information om for eksempel sikkerhed og tunge løft," siger Inge Thomsen til A4 Arbejdsmiljø. 

I 36 år har hun været ansat hos Danfoss Power Solutions. Først som oppasser, hvor hun hjalp sine kollegaer med materialer og dele til at bygge mobilhydraulik til for eksempel landbrugsmaskiner, tungt maskineri med mere. For otte år siden blev hun valgt som klassisk arbejdsmiljørepræsentant, som hun varetog ved siden af sit almindelige arbejde. 

LÆS OGSÅ: Overvældende interesse for ny uddannelse i psykisk arbejdsmiljø: Chefer i kommuner og regioner må på venteliste

Men i 2017 valgte ledelsen at ansætte hende og en anden kollega som arbejdsmiljørepræsentanter på fuldtid.

Nu møder hun på arbejde hver dag med det formål at mindske arbejdsulykker og sikre et sundt arbejdsmiljø for sine kollegaer.

"Mine kollegaer er meget glade for, at have os arbejdsmiljørepræsentanter på fuldtid. Vi har vores eget kontor, hvor de ved, at de kan finde os. Her kommer der tit kolleger og henvender sig om potentielt farlige situationer eller arbejdsgange. Vi opfordrer dem til at henvende sig til os, selvom de blot har fået en lille rift i produktionsarbejdet. For så kan vi gøre noget ved det her problem, så den næste kollega ikke oplever det samme, og det bruger vi faktisk rigtig meget tid på," fortæller Inge og fortsætter: 

"Jeg synes ikke, man kan sige, at fordi vi har arbejdsmiljørepræsentanter på fuldtid, så har vi ingen arbejdsulykker. Men vi har helt sikkert minimeret det, for der er slet ikke så mange som før," siger hun. 

Synlighed giver resultater

Fuldtidserhvervet har også givet Inge Thomsen og hendes kollega mulighed for at sætte fokus på arbejdsmiljøet gennem en månedlig temadag, hvor alt fra sikkerhedsrisiko til psykisk arbejdsmiljø vendes. Mens de har også indført en månedlig gennemgang af sikkerheden sammen med ledelsen. 

"Jeg siger tit, at vi arbejdsmiljørepræsentanter er miljøskadede, fordi vi kan se fare i alt. Men jeg kan mærke, at mine kolleger efterhånden er lige så opmærksomme på sikkerheden, som jeg er. Og det er netop derfor vi laver de her temadage. Det signalerer også over for medarbejderne, at det er et område, der er stort fokus på," siger hun.    

LÆS OGSÅ: AMR's ønske til OK23: Giv os tiden til at gøre vores arbejde

Uanset om man arbejder som akademiker på et kontor eller har sin daglige gang på en byggeplads, så tror Inge Thomsen på, at langt de fleste arbejdspladser vil have gavn af at dedikere sig til arbejdsmiljøområdet på fuldtid. Ikke mindst fordi at lovgivningen og kravene på arbejdsmiljøområdet er omfattende og tekniske. 

"Ja, det er jeg helt sikker på. Fordi hvis man er arbejdsmiljørepræsentant på fuldtid, kan man sætte sig ind i stoffet på en helt anden måde. Hvis man har et arbejde ved siden af, kan det godt begrænse arbejdet som arbejdsmiljørepræsentant, og det kan være svært at følge med.  Her får vi alt den tid, vi skal bruge. Og jeg er aldrig bange for, at jeg ikke kan hjælpe mine kollegaer," siger Inge Thomsen.

GDPR