I disse brancher oplever flest, at jobbet går ud over samværet med familie og venner

20200129-121152-L-5905x3937ma
Knap hver fjerde hospitalsansatte i Danmark oplever, at jobbet i høj eller meget høj grad tager energi fra privatlivet. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Knap 20 procent af danske lønmodtagere oplever, at jobbet i stort omfang tager energi fra privatlivet. Det viser ny og omfattende arbejdsmiljøundersøgelse.

Én ud af fem lønmodtagere oplever, at arbejdet tager så meget energi fra dem, at det går ud over samværet med de allernærmeste, når de har fri.

Det viser en omfattende arbejdsmiljøundersøgelse fra Arbejdstilsynet blandt 30.000 lønmodtagere på tværs af alle brancher.

Således svarer i alt 19,9 procent, at arbejdet i høj grad eller meget høj grad er skyld i, at de mangler energi i privatlivet. Hele 36 procent er delvist enige i udsagnet.

LÆS OGSÅ: Arbejdstilsynet har kortlagt arbejdsmiljøet blandt 30.000 lønmodtagere

Problemet er størst i brancherne slagterier, frisører og anden personlig pleje og restauranter og barer, viser undersøgelsen, der blev foretaget i 2021.

Kigger man på specifikke jobgrupper, så oplever gymnasielærere, medarbejdere i nærings- og nydelsesmiddelindustrien og læger i høj eller meget høj grad, at jobbet tager energi fra dem i et sådan omfang, at det går ud over privatlivet.

Lidt flere kvinder (20,9 pct.) end mænd (18,9 pct.) på tværs af brancher har den oplevelse. Mere end 46 procent i aldersgruppen 25-44  år har svaret det samme.

GDPR