"Historisk" aftale for malerfaget: Afgørelser fra Arbejdstilsynet skal ikke længere danne grundlag i arbejdsmiljøsager

per_og_tonny2__1_
Danske Malermestres formand Per Vangekjær (tv.) og formand for Malerforbundet Tonny Olsen har underskrevet aftalen. Foto: Pressefoto
En ny aftale mellem Malerforbundet og Danske Malermestre gør op med den måde, man hidtil har kørt arbejdsmiljøsager i det fagretlige system.

Når et malerfirma får et påbud fra Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø, kan afgørelsen fremover ikke længere danne grundlag for en fagligretlig sag om brud på arbejdsmiljøloven.

Det er Malerforbundet og Danske Malermestre blevet enige om i en ny aftale.

LÆS OGSÅ: Arbejdstilsynet bruger mindre tid på tilsyn end forventet

Reaktioner fra Arbejdstilsynet kan dog fortsat bruges som dokumentation i fagretlige sager, skriver parterne i en pressemeddelelse.

”Det er fremadrettet forhold på tidspunktet for en sags opstart, der kan danne grundlag for sagens behandling,” lyder det fra parterne.

Aftale om prisliste

Fagforeningen og arbejdsgiverorganisationen er også blevet enige om, at prislisten reguleres med 3,75 procent fra 1. oktober 2022.

Prislisten danner grundlag for malernes akkordløn. Hidtil har det kun været i forbindelse med overenskomstforhandlinger, hvor man har aftalt stigninger af prislisten.

Formand for Malerforbundet, Tonny Olsen, kalder aftalen ”historisk”. Per Vangekjær, formand hos Danske Malermestre, er også tilfreds.

- Danske Malermestre er glade for, at der er indgået aftaler, der tager hånd om arbejdsmiljøet og lønudviklingen inden for malerfaget, siger Per Vangekjær.

GDPR