Mand død i arbejdsulykke

20210108-223028-7-1920x1279we
(arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En tagdækker døde fredag efter fald fra et tag på Sjælland.

En 67-årig tagdækker døde fredag morgen efter et fald fra et tag på et sommerhus på Nordre Strandvej i Nykøbing Sjælland.

LÆS OGSÅ: Mand dræbt i arbejdsulykke

Medarbejderen var ansat i virksomheden NimTag.  

- Vi er i gang med at håndtere en svær situation og ønsker fred og ro til det, siger Kim Truelsen, der er partner i NimTag til A4 Arbejdsliv.

Ulykken skete ifølge et opslag på Tagpaparbejdernes brancheklub København, efter medarbejderen faldt 3,5 til fire meter.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forbedre sikkerheden for tagdækkerne. Vi ønsker at få afskaffet fem-metersreglen, siger Helge Hansen, der er faglig sekretær Bygge-, Jord- og Miljøarbejderens fagforening i 3F til A4 Arbejdsliv.

Det er nemlig sådan, at der ikke skal være sikkerhed for tagdækkere i form af rækværk eller sele, når de arbejder i op til fem meters højde.

Arbejdstilsynet bekræfter over A4 Arbejdsliv, at der har været en arbejdsulykke med døden til følge, og at tilsynet har været på stedet efterfølgende.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i sin døgnrapport, at politiet fik anmeldelse om arbejdsulykken klokken 8:22 fredag. 

- En 67-årig mand fra Hedehusene faldt i forbindelse med tagarbejde på sommerhus under opførelse og slog hovedet. Manden blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han under behandlingen fik akut hjertestop og afgik ved døden.

Faldet var i omegnen af fire meter, og Arbejdstilsynet blev underrettet og kørte til ulykkesstedet, hvor politiet ligeledes optog rapport for at klarlægge omstændighederne. Når en erklæring fra Arbejdstilsynet er klar, skal politiet vurdere, om nogen skal sigtes for overtrædelse af Arbejdsmiljøloven.

GDPR