Martin Rasmussen i en coronatid: Jeg savner de fysiske møder

rasmussenhk-medium_32
Martin Rasmussen. Foto: Pressefoto
For Martin Rasmussen, næstformand i HK Danmark, er årets arbejdsmæssige højdepunkt, at Danmark endelig har fået en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø. Efter knap et år med mange virtuelle møder er HK-næstformanden begyndt at savne de fysiske møder.

A4 Arbejdsmiljø stiller i en artikelserie tre skarpe spørgsmål til topprofiler på arbejdsmiljøområdet.

Her er besvarelsen fra næstformand i HK Danmark, Martin Rasmussen.

Hvad optager dig arbejdsmæssigt mest lige nu? 

- At sikre ordentlige hjemmearbejdspladser til alle, der arbejder hjemme, stresskampagne og trepartsdrøftelser om de nationale mål for arbejdsmiljøet i Danmark.

- Der er stadig 17.000 mennesker, der hver dag er syge af stress. HK har igangsat mange initiativer for at få fokus på stress og på at få stress nedbragt. Vi ved, det hjælper, hvis virksomheden har en stresspolitik, der beskriver, hvordan man undgår stress, hvad man gør, hvis nogen får stress og ikke mindst, hvordan man får kolleger med stress tilbage på arbejdspladsen

Hvad har været dit arbejdsmæssige højdepunkt i år? 

- At vi endelig får en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø. Det er også vigtigt, at der kommer flere mål for psykisk arbejdsmiljø. Det kan eksempelvis være om mobning, stress og seksuelle krænkelser.

Hvilken betydning har coronakrisen haft for dit arbejde? 

- At vi alle er blevet meget bedre til at arbejde effektivt og konstruktivt med de virtuelle medier. Men jeg savner de fysiske møder og de relationer, de skaber!

Arbejder du også professionelt med arbejdsmiljø? Og har du noget interessant, der optager dig for tiden? Kontakt gerne redaktør Jonas Sivkær Pettersen på [email protected], hvis du vil fortælle om det.

LÆS OGSÅ: Ulla Sørensen: Tre vigtige opgaver ligger mig på sinde lige nu
LÆS OGSÅ: Her er Peter Hasles 2020: Corona, ny SDU-sektion og opstart af stort internationalt projekt

GDPR