Nye tal: Mere end hver femte 3F'er har følt sig ensom på jobbet

20200902-130325-A-1920x1281we
Over 20 procent af 3F's medlemmer har oplevet ensomhed på jobbet inden for det seneste år, viser en ny undersøgelse fra fagforbundet. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
En ny undersøgelse blandt 3F's medlemmer viser, at mere end hver femte respondent har følt sig ensom på jobbet inden for det seneste år. Næsten lige så mange har oplevet mobning på arbejdspladsen. Og i begge grupper er der en forhøjet forekomst af stress og sygefravær.

22 procent af 3F's medlemmer har følt sig ensomme på jobbet inden for det seneste år. 

Sådan lyder en af hovedkonklusionerne i fagforbundets nye medlemsundersøgelse om arbejdsmiljø. 

Samtidig blotlægger spørgeskemaundersøgelsen, der baserer sig på svar fra 1.414 medlemsrespondenter, at næsten hver femte 3F'er har oplevet mobning på arbejdspladsen i løbet af de seneste 12 måneder.  

Fælles for begge grupper er, at både stressforekomsten og sygefraværet er højere end hos 3F-medlemmer, der hverken har oplevet ensomhed eller mobning i arbejdsregi inden for det forgangne år. 

Således lyder det fra 62 procent af undersøgelsens respondenter, der har svaret, at de har følt sig ensomme på jobbet i løbet af de seneste 12 måneder, at de også har følt sig stressede. Tilsvarende har 28 procent af dem, der ikke føler sig ensomme i jobbet, følt sig stressede.

Og spørger man forbundssekretær i 3F Lene Krabbe Dahl, er der grund til bekymring på baggrund af undersøgelsens fund.

"Det vidner for mig om, at der er et trivselsproblem, som vi skal holde arbejdsgiverne op på. Ensomhed er ikke altid synligt. Derfor skal vi blive bedre til at tale med hinanden. Både kolleger imellem og arbejdstagere og arbejdsgiver," siger Lene Krabbe Dahl til A4 Arbejdsmiljø.   

Ensomhed blev til tvivl og usikkerhed 

En af dem, der på egen krop har oplevet at føle sig ensom på jobbet, er den 55-årige odenseaner Lone Mia Juul Lehrmann, der arbejder som koordinator. 

For godt et år siden blev hendes arbejdsliv nemlig med et ændret markant. For i Lone Mia Juul Lehrmanns lille team blev først en tæt kollega ramt af stress, og kort tid efter blev en anden nær kollega diagnosticeret med kræft i bugspytkirtlen. 

Derfor var afsavnet da også stort for Lone Mia Juul Lehrmann, da de to kolleger med kort mellemrum blev sygemeldt - det første stykke tid holdt hun dog håbet intakt om, at arbejdstreenigheden igen ville blive forenet.

I løbet af efteråret begyndte det imdilertid at gå op for Lone Mia Juul Lehrmann, at det ikke ville ende sådan.

Hendes stressramte kollega blev opsagt, mens lægerne samtidig måtte sande, at bugspytkirtelkræften hos Lone Mia Juul Lehrmanns anden kollega havde udviklet sig til at blive terminal.  

Og så ramte virkeligheden hende.

"Jeg havde ligesom holdt den kørende, men da det gik op for mig, hvordan det ville ende, ramte det mig hårdt. Pludselig indhentede virkeligheden mig, og selv om jeg havde været alene på arbejde i et stykke tid på det tidspunkt, var det først her, at ensomheden meldte sig. De ville ikke komme tilbage," fortæller Lone Mia Juul Lehrmann til A4 Arbejdsmiljø.

Det hjalp at få sat ord på det

For Lone Mia Juul Lehrmann forplantede ensomheden sig særligt i usikkerhed, tvivl og manglende søvn.  

"Jeg manglede mine sparringspartnere og gode, tætte kolleger at snakke med. Jeg begyndte at blive usikkerhed på, om jeg kunne klare mit arbejde, og selv om jeg et eller andet sted godt vidste, det var noget, der foregik oppe i mit hoved, blev tvivlen bare større og større, og jeg lå vågen om natten og spekulerede over det," gengiver Lone Mia Juul Lehrmann.   

Efter et par uger, hvor Lone Mia Juul Lehrmann ikke vidste, hvem hun var, og hvad hun skulle, som hun selv beskriver det, tog hun kontakt til arbejdspladsens HR-afdeling. 

Og at få sat ord på det, åbnet op og møde forståelse på jobbet hjalp Lone Mia Juul Lehrmann med at få vendt bøtten og komme på fode igen.

"Det var en stor forløsning at få sagt det højt og snakket om det hele. Jeg mødte en kæmpe forståelse og opbakning," forklarer Lone Mia Juul Lehrmann.     

Samtidig er hun sikker på, at ensomheden kunne have slået endnu mere rod i hende og forplantet sig yderligere, hvis hun ikke havde fået hjælp. Hun måtte dog selv opsøge hjælpen og ved, at det ikke nødvendigvis er alle, der har værktøjer og ressourcer til at kunne det. 

Skal i fokus i en ny arbejdsmiljøaftale

Hos 3F mener man, at undersøgelsens fund er oplagt at tage med videre ind i de forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale, som Folketingets partier startede tidligere på ugen. 

Ifølge forbundssekretær Lene Krabbe Dahl er det psykiske arbejdsmiljø nemlig ikke altid blevet prioriteret lige så højt som det fysiske - og det skal man have gjort noget ved, påpeger hun. 

"Vi skal have styrket Arbejdstilsynet med en større og permanent bevilling i sådan en grad, at de får flere midler og muligheder for flere tilsyn, hvor man både ser efter de fysiske og psykiske forhold på arbejdspladserne," mener Lene Krabbe Dahl.   

Konkret forklarer hun, at 3F ønsker, at der på området for psykisk arbejdsmiljø indføres et krav om, at ledere med personaleansvar skal gennemgå en særlig uddannelse i psykisk arbejdsmiljø, som også medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen skal have adgang til.

Samtidig mener fagforbundet, at Arbejdstilsynet skal have mulighed for at kunne påbyde arbejdsgivere at gennemføre denne uddannelse.

GDPR