Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen: Her er min vigtigste opgave lige nu

mette-moeller-nielsen-medium_32
Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i DI Dansk Industri. Foto: Pressefoto
En ny branchevejledning under coronakrisen har været højdepunktet i år for DI Dansk Byggeris arbejdsmiljøchef, Mette Møller Nielsen.

2020 har indtil videre været et begivenhedsrigt år for Mette Møller Nielsen, der er arbejdsmiljøchef i DI Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har slået pjalterne sammen med Dansk Industri, og den nye organisation er nu klart den største erhvervsorganisation i Danmark.

Meget er nyt for den nye mastodont, og Mette Møller Nielsen arbejder på opbygge et solidt netværk til gavn for medlemmerne.

Derudover har coronaen betydet, at opgaverne bliver effektueret hurtigere, end de ellers ville være blevet, fortæller hun.

Hvad optager dig arbejdsmæssigt mest lige nu?

- Dansk Byggeri er slået sammen med Dansk Industri og er i den forbindelse blevet til DI Dansk Byggeri. Min vigtigste opgave nu er at få draget nytte af det nye store netværk og samtidig sikre, at vi i DI Dansk Byggeri fortsætter med at give samme gode medlemsservice til medlemmerne, fortæller Mette Møller Nielsen.

Hvad har været dit arbejdsmæssige højdepunkt i år?

- Det var helt sikkert, da vi i uge to under nedlukningen på grund af corona var klar med en branchevejledning for, hvordan bygge- og anlægsbranchen kunne fortsætte arbejdet på byggepladserne på en sundheds- og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. En branchevejledning er et dokument, hvor parterne sammen fortæller, hvordan branchen kan leve op til arbejdsmiljølovens krav. Ofte kan det tage op mod to år, inden sådan en vejledning er færdig. Denne gang klarede vi det på en uge!

Hvilken betydning har coronakrisen haft for dit arbejde?

- Coronakrisen har lært mig at blive bedre til at holde møder online. Det er gået op for mig, at man sagtens kan mødes med folk på Teams - også selvom det er folk, jeg ikke har mødt før - og have et godt møde og samtidig skabe en god relation. Det kan noget, når man som jeg arbejder i en landsdækkende organisation og pludselig kan samle folk på tværs af landet uden at skulle afsætte tid til transport.

GDPR