AMR2019:
Chefen afviste blankt: Michele brugte sin fridag på et AMR-kursus

IMG_2990__1_
- Jeg vil godt have flere kurser, så jeg ved, hvad jeg skal gøre, men det bliver blankt afvist af min chef, siger Michele Søndergaard. Foto: Jonas Sivkær Pettersen
Den 31-årige arbejdsmiljørepræsentant Michele Søndergaard føler, at det er en hård kamp at få indflydelse på arbejdsmiljøarbejdet. Alene det at overbevise chefen om at tage til et kursus er umuligt, fortæller hun.

Hendes arbejdsgiver havde sagt nej. Det var spild af tid, mente han. Alligevel deltog den 31-årige Michele Søndergaard i al hemmelighed på et kursus om strategisk arbejdsmiljø på Metalskolen i Jørlunde i april.

Arbejdsmiljøarbejdet er vigtigt, og derfor sørgede hun for at få fri, så hun kunne deltage.

- En af mine kolleger sagde, at han nok skulle tage min vagt, hvis jeg ikke kunne få fri. Det kunne jeg heldigvis, men min leder ved ikke, at jeg deltager i dag, siger Michele Søndergaard, da A4 Arbejdsmiljø fangede hende på Metalskolen under kurset.

Michele Søndergaard er både arbejdsmiljø- og sikkerhedsrepræsentant på en industrifabrik ved Horsens. Hun har været tillidsvalgt i tre år, og hun er et sjældent syn blandt arbejdsmiljørepræsentanterne på grund af sin alder.

De fleste arbejdsmiljørepræsentanter er nemlig oppe i årene. Kun 14 procent af alle AMR’ere er mellem 20 og 39 år, viser en kortlægning, som LO (nu FH) har lavet om arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår.

Ifølge arbejdsmiljøkonsulent i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Nina Hedegaard, er det vigtigt, at flere unge påtager sig hvervet som arbejdsmiljørepræsentant.

Løber panden mod en mur

- Det er altid vigtigt at have de unge med, hvis man vil skabe forandringer. De kan komme med nogle nye ideer, og nogle gange er de unges arbejdsmiljø også anderledes end de ældres arbejdsmiljø, siger Nina Hedegaard.

Det var på opfordring fra kolleger, at Michele Søndergaard stillede op som arbejdsmiljø- og sikkerhedsrepræsentant. Hun forstår godt, hvorfor mange af hendes jævnaldrende vælger hvervet fra.

- Jeg tror, mange tænker, at det er et stort ansvar. Mange tror sikkert, at hele ansvaret for sikkerhed og arbejdsmiljø ligger på ens skuldre. Hvad nu hvis Arbejdstilsynet kommer, og arbejdsmiljøet ikke er i orden? Det var også det, jeg selv tænkte, inden jeg sagde ja, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under grafikken:


Michele Søndergaard er dog glad for sin beslutning om at blive tillidsvalgt. Hun fortæller, at trivslen er dårlig på hendes arbejdsplads, og at der er mange ting, der bør rettes op på.

Den 31-årige arbejdsmiljørepræsentant har flere gange oplevet at løbe panden mod en mur, når hun vil have ting gennemført. Det er også svært at få afsat tid til uddannelse, fortæller hun.

- Jeg vil godt have flere kurser, så jeg ved, hvad jeg skal gøre, men det bliver blankt afvist af min chef, siger Michele Søndergaard.

Kurset på Metalskolen i Jørlunde er ét af mange arrangementer i forbindelse med AMR20019, hvor FH i hele 2019 sætter fokus på arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår.

Til efteråret søsætter FH en rekrutteringskampagne for at få flere – herunder de unge - til at blive arbejdsmiljørepræsentanter.

- Det handler om rekruttere til fremtiden. De unge kommer med en god energi, siger Ninna Hedegaard og slår fast:

- Vi er også rigtig glade for de ældre arbejdsmiljørepræsentanter. Vi ved, at desto flere års erfaring man har, jo mere indflydelse får man også. Det handler om at skabe en større balance i gruppen af arbejdsmiljørepræsentanter.

FAKTA: Fagbevægelsens AMR2019-kampagne

I hele 2019 sætter Fabevægelsens Hovedorganisation (FH) fokus på arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår. Med udgangspunkt i en kortlægning af arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår har man valgt at have fokus på følgende fem temaer:

1. AMR's rolle og opgave

2. Tid til AMR-arbejdet

3. Uddannelse og kompetenceudvikling

4. Strategisk arbejdsmiljøarbejde

5. Unge og ny-rekruttering

Læs forklaringer til alle fem punkter her.

Kilde: Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), AMR2019

GDPR