Minister mødes med arbejdsmarkedets parter: Stop diskrimination af seniorer

20210222-153743-L-1600x941we
Seniorer oplever, de bliver valgt fra, når de søger job (arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Seniorer er på dagsordenen, når beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) holder inspirationsmøde med arbejdsmarkedets parter og interessenter på ældreområdet.

Der skal gøres op med aldersdiskrimination på landets arbejdspladser. Det er formålet med det møde, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mandag holder med arbejdsmarkedets parter og andre interessenter på området. 

LÆS OGSÅ: Ny bog: Ældre skal blive på arbejdsmarkedet: Men vi er samtidig ekstremt dårlige til at anerkende dem

Udover Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation er også Ældre Sagen og Faglige Seniorer inviteret til at deltage. 

De er hver især blevet bedt om at medbringe konkrete forslag til, hvordan der kan skabes en kulturændring på arbejdspladsen, således at ingen seniorer oplever diskrimination. 

Halvdelen føler sig valgt fra

En evaluering af den såkaldte seniorpulje viser ifølge Beskæftigelsesministeriet, at halvdelen af de ledige seniorer oplever, at de bliver valgt fra på grund af deres alder, og næsten lige så mange oplever, at det er svært at finde job, hvis de ønsker at skifte branche.

Det sker samtidig med, at virksomhederne har meget svært ved at finde medarbejdere. 

- Mange seniorer oplever at blive valgt fra, når der skal ansættes. I en tid, hvor virksomhederne i stor stil råber på flere hænder, giver det grundlæggende ikke mening, at der fortsat går ledige seniorer rundt med masser af ressourcer og unikke kompetencer, opbygget gennem et helt arbejdsliv, siger beskæftigelsesministeren i en pressemeddelelse. 

Tidligere på året fremsatte regeringen et lovforslag, der skal forbyde arbejdsgivere at frasortere jobsøgere på baggrund af alder.

LÆS OGSÅ: Allan på 76 elsker jobbet som frisør: 'Du kan tro, at jeg har mange hemmeligheder'

-  Med det lovforslag tager vi et lille skridt i arbejdet med at gøre op med aldersdiskrimination, men vi sender et kraftigt signal til virksomhederne, siger ministeren. 

GDPR