Ny arbejdsgruppe skal styrke tilbagevenden efter arbejdsskade

20111021-125728-6-1920x1277we
Arkivbillede fra Bispebjerg Hospital, hvor en herre er kommet til skade med benet på sin arbejdsplads. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En ny arbejdsgruppe skal komme med forslag til, hvordan flere med en arbejdsskade kommer tilbage i job. Arbejdsgruppen er en del af udmøntningen af aftalen om et forbedret arbejdsskadesystem, som et bredt flertal i Folketing vedtog i september 2022.

Alt for mange af dem, der får en arbejdsskade, kommer ikke tilbage i job. Det vil politikerne forsøge at ændre med en arbejdsgruppe, der skal se på hindringer og komme med forslag til, hvordan man kan styrke tilknytning til arbejdsmarkedet og koordinationen mellem aktører. 

Arbejdsgruppen er en del af aftalen om et forbedret arbejdsskadesystem, som et bredt flertal i Folketing vedtog i september 2022. Et af omdrejningspunkterne for aftalen var, at omtrent 45 procent af dem, der får erstatning for en arbejdsskade, ikke er i job fem år efter skaden. 

Arbejdsgruppen vil bestå af repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter og andre relevante aktører på arbejdsskadeområdet. Gruppen skal aflevere sin rapport og anbefalinger i juni 2024. 

GDPR