Undersøgelse: Mobning af medarbejdere i ældreplejen kan koste samfundet dyrt

20230125-125800-1-1920x1280we
12 procent af de kvindelige medarbejdere i ældreplejen har oplevet mobning inden for det seneste år. Mobningen kan betyde, at blandt andet sosu’er ender med at stå uden for arbejdsmarkedet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det danske velfærdssystem har akut brug for kvalificeret plejepersonale. Derfor kan det potentielt være problematisk, at 12 procent af kvindelige medarbejdere i ældreplejen har oplevet mobning inden for det seneste år, viser ny forskning.

12 procent af de kvindelige medarbejdere i ældreplejen har inden for det seneste år oplevet mobning.

Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Og forskningen peger også på, at spydige kommentarer eller hvisken bag ryggen ikke kun rammer den enkelte hårdt. Det kan også ende med at koste samfundet dyrt, for kvindelige medarbejdere i ældreplejen, der bliver mobbet, har cirka 1,5 gange større risiko for at gå på førtidspension eller ende i flexjob, sammenlignet med øvrige kvindelige medarbejdere. 

Medarbejdere i ældreplejen er i forvejen en mangelvare, fordi for få ønsker at udanne sig inden for faget, samtidig med at en stor årgang snart går på pension. Ifølge en opgørelse fra regeringen, kan vi mangle 17.000 sosu’er i 2030. 

Kan rokke fundamentalt ved selvværd

"Mobning er farligt, fordi det kan påvirke ens selvbillede negativt og på den måde rokke ved de helt fundamentale ting som selvværd, troen på egne evner og kompetencer, siger Thomas Clausen, der er seniorforsker på NFA, i en pressemeddelelse og uddyber:

"Derfor er det afgørende at sikre, at medarbejderne på landets plejehjem har et godt arbejdsmiljø, og her kan indsatser over for mobning gøre en stor forskel."

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med Odense Universitet og Odense Universitetshospital i 2005 blandt 8.731 kvindelige medarbejdere i ældreplejen.

GDPR