Danmarks største forskningsprojekt om digital chikane er i gang

20230208-134652-7-1920x1280we
Arkivfoto. Foto: Kevin Coombs/Reuters/Ritzau Scanpix
Et nyt forskningsprojekt, sat i gang af Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet Gødstrup, har til formål at undersøge omfanget og konsekvenserne af digital chikane på arbejdspladsen.

Vi ved, at det foregår. At både offentligt- og privatansatte modtager spydige sms'er, chikanerende opkald eller bliver hængt ud på sociale medier for at passe deres arbejde. Men vi ved ikke, hvor udbredt det er, hvad det har af konsekvenser, og hvad vi kan gøre for at forhindre det. 

Det vil et nyt forskningsprojekt lave om på. Forskningsprojektet er igangsat af Arbejdsmedicinsk klinik på Regionshospitalet Gødstrup, og har været igang siden april 2023. Over 100 offentlige, private, store og små virksomheder fra hele landet er en del af projektet. 

Det er planen, at forskerne over de næste tre år skal indsamle viden fra virksomhedernes medarbejdere, som skal munde ud i konkrete værktøjer til at håndtere og forebygge digital chikane. 

Forskningsprojektet er igangsat i tæt samarbejde med både Arbejdstilsynet, Kommunernes Landsforening og flere fagforeninger. Derudover har Arbejdsmiljøforskningsfonden tildelt projektet 2,8 millioner kroner. 

GDPR