Mangeårig kommunalpolitiker forfremmes til beskæftigelses­ordfører

Sk__rmbillede_2020-11-24_kl._15.49.05
Henrik Møller, Socialdemokratiets nye beskæftigelsesordfører. Foto: ft.dk
Den tidligere byrådspolitiker fra Helsingør, Henrik Møller, er blevet forfremmet til Socialdemokratiets nye beskæftigelsesordfører.

En mindre rokade hos Socialdemokratiet betyder, at den 55-årige Henrik Møller overtager posten som beskæftigelsesordfører fra Leif Lahn, der bliver ny gruppeformand.

Henrik Møller kom i Folketinget ved valget i 2019. Han er mangeårig kommunalpolitiker og uddannet lærer.

Indtil nu har han været Socialdemokratiets boligordfører og turismeordfører. Henrik Møller har arbejdet en del med beskæftigelsespolitik i byrådet i Helsingør. Derfor er området ikke nyt for ham.

- Min vigtigste opgave bliver at fortsætte den gode linje, som Leif Lahn har lagt og bakke op om min minister på området. Jeg håber, at det gode samarbejde fra beskæftigelsesudvalget med blandt andre DF og Venstre, fortsætter med mig som ordfører, siger Henrik Møller til A4.

Han forudser, at coronaudfordringerne fortsat vil fylde en del med ham som beskæftigelsesordfører.

- Lige nu er der stadig situationen med covid, der sætter dagsordenen. Vi ved stadig ikke, hvordan beskæftigelsestallene udvikler sig. Men det er klart, at hvis det slår igennem i en negativ retning, bliver det i hvert fald en kæmpe udfordring på beskæftigelsesområdet. Det handler om at minimere konsekvenserne af coronaen, siger han.

Opflasket med fagforening og politik

Henrik Møller kommer fra den kommunalpolitiske scene, hvor han fra 1986-93 og 1998-2019 var byrådsmedlem i Helsingør Kommune. Fra 2006 til 2019 var han kommunens viceborgmester.

Han har i flere omgange været partiets borgmesterkandidat, og ved kommunalvalget i 2013 måtte han se sig slået af De Konservatives borgmesterbud, tidligere minister Benedikte Kiær.

Henrik Møller er søn af det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Lone Møller. Både hans mor og far har været aktive fagforeningsfolk.

- Jeg kommer fra en engageret familie. Og jeg er opdraget med, at hvis der var noget, som jeg var utilfreds med, så kunne jeg selv prøve at lave om på det. Jeg kom med i elevrådet i folkeskolen og var med til at oprette en DSU-afdeling.

- Desuden var min søster handicappet. Jeg så, hvordan hun blev behandlet. Og det gav mig en slags retfærdighedstrang, har Henrik Møller tidligere udtalt til Helsingør Dagblad.

Ved den socialdemokratiske rokade er medlem af beskæftigelsesudvalget, Lennart Damsbo-Andersen, blevet ny social dumping-ordfører.

GDPR