Nye tal: Tre ud af fire ansatte i ministerier overvejer nyt job

Slotsholmen
Arkivfoto af Christiansborg Slot i København. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
En ny medlemsundersøgelse fra Djøf viser, at arbejdspresset i departementerne er så stort, at tre ud af fire ansatte overvejer at skifte job.

I en ny medlemsundersøgelse fra fagforeningen Djøf svarer 74 procent af medlemmerne i departementerne, at de overvejer at skifte job, eller allerede er i gang med at søge nyt. Samtidig svarer 40 procent, at de maksimalt kan holde til deres arbejde i to år med de krav, der stilles i dag.

Det skriver dagbladet Politiken. 

Peter Hasle, der er professor i arbejdsmiljø ved Syddansk Universitet, har læst undersøgelsen igennem for dagbladet, og han mener, at det billede der tegnes er så grelt, at Arbejdstilsynet ville give et påbud.

LÆS OGSÅ: Sara Vergo om det pressede embedsværk: "Vi er ikke lykkedes med at få arbejdsgiverne og politikerne til at tage problemet alvorligt"

"Det er et krav i arbejdsmiljøloven, at der skal være sammenhæng mellem krav og ressourcer i arbejdet, så medarbejdere ikke udsættes for sundhedsskadelige belastninger. Det er ikke tilfældet, når en stor del af medarbejderne vedvarende arbejder over flere gange om ugen og ikke har tid til at løse deres opgaver," siger han.

LÆS OGSÅ: Forstå sagen forfra: Historien om det syge embedsværk

I Djøf’s undersøgelse svarer 68 procent, at det er nødvendigt at arbejde over. For 47 procents vedkommende flere gange om ugen.

GDPR