Peter Hummelgaard ny ligestillingsminister: Vil tage et opgør med 'hverdagens sexchikane'

20201009-201514-L-1920x1277we
Peter Hummelgaard. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Peter Hummelgaard bliver ny ligestillingsminister i en tid, hvor vidnesbyrd om sexisme og seksuel chikane i flere brancher dukker op.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) overtager Mogens Jensens ligestillingsministerpost.

Dermed bliver den 37-årige minister både minister for beskæftigelse og ligestilling. Det står klart, efter at statsminister Mette Frederiksen torsdag eftermiddag kunne præsentere en omrokering af regeringen som konsekvens af minkskandalen.

Peter Hummelgaard takker for tilliden over den nye ministerpost.

- Socialdemokratisk ligestillingspolitik handler om almindelige menneskers hverdag. Danmark er godt samfund, men vi har masser af problemer at tage fat på. Barsel, ligeløn, social kontrol og hverdagens sexchikane. Nok at tage fat på, skriver han på Twitter.

Ligestillingsområdet bliver dermed flyttet tættere på beskæftigelsesområdet, og det er noget, der glæder Lederne.

- Der venter en utrolig spændende og afgørende tid for Peter Hummelgaard på posten som ny ligestillingsminister. I de seneste måneder har mange modige kvinder stillet sig frem og fortalt triste historier om personlige erfaringer med sexchikane. Og ministeren har en vigtig rolle i forhold til den kulturændring, som skal sikre, at vi får gjort op med sexchikane på det danske arbejdsmarked.siger formand i Lederne, Svend Askær, i en pressemeddelelse. 

GDPR