Jobskifte: Karsten Refsgaard ny chef i Tilsynscenter Øst

refsgaard
Karsten Refsgaard er ny tilsynschef i Tilsynscenter Øst. Foto: Pressefoto
Arbejdstilsynet har fundet den nye tilsynschef i Tilsynschef Øst. Valget er faldet på psykolog Karsten Refsgaard, der samtidig indtræder i Arbejdstilsynets direktion.

Den 43-årige Karsten Refsgaard bliver ny tilsynsdirektør for Tilsynscenter Øst i Arbejdstilsynet.

Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

Karsten Refsgaard, der er uddannet psykolog, kommer fra en stilling som chef for Arbejdsmiljø København, der er Københavns Kommunes tværgående arbejdsmiljøenhed.

Søren Kryhlmand, direktør i Arbejdstilsynet, ser frem til det nye samarbejde med Karsten Refsgaard.

- Jeg er meget glad for, at Karsten kommer tilbage til os i Arbejdstilsynet. Karsten har med sin baggrund som tilsynsførende og sin brede ledererfaring senest fra Københavns Kommune et indgående kendskab til arbejdsmiljøområdet, som Arbejdstilsynet kan drage stor nytte af.

- Han har de helt rette kompetencer til at stå i spidsen for Tilsynscenter Øst og derfra at bidrage til en stærk tilsynsindsats og en effektiv implementering af de mange initiativer, der udspringer af den politiske aftale fra sidste år om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats, udtaler Søren Kryhlmand i pressemeddelelsen.

Chef for 200 medarbejdere

Karsten Refsgaard ser ligeledes frem til samarbejdet.

- Det har været spændende og lærerigt at stå i spidsen for Københavns Kommunes arbejdsmiljøenhed. Jeg glæder mig nu meget til at komme tilbage til de mange gode kolleger i Arbejdstilsynet og at indtage stolen som tilsynsdirektør for Tilsynscenter Øst.

- Arbejdstilsynet er inde i en rivende udvikling med mange nye medarbejdere rundt om i landet og en række nye tilsynstiltag, der skal sættes godt i søen, så vi får styrket arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser. Det arbejde ser jeg meget frem til at bidrage til, siger han.

Den 43-årige psykolog har tidligere arbejdet som tilsynsførende, konsulent og chef for forskellige tilsynsgrupper. Som chef for Tilsynscenter Øst, der dækker hovedstadsområdet, får han ansvaret for cirka 200 medarbejdere.

Karstens Refsgaard afløser 1. marts Karsten Bach Christensen, der er skiftet til en stilling som arbejdsmiljøchef i HOFOR.

Karsten Refsgaard er blot én ud af mange nyansatte i Arbejdstilsynet i løbet af de seneste måneder. Tilsynet har tidligere meldt ud, at de skal ansætte 80 nye medarbejdere

Ansættelserne er en konsekvens af arbejdsmiljøaftalen fra foråret 2019, hvor man blev enige om at styrke arbejdsmiljøet med 460 millioner kroner frem mod 2022.

GDPR