Ole Ryssel Rasmussen: Corona er det største adfærdsprojekt til dato

oelryssel
Foto: Privat
Chefkonsulent Ole Ryssel Rasmussen har fokus på sikkerhedskulturprojekter i sit daglige arbejde. Coronapandemien har vist, at det tager det lang tid at ændre folks arbejdskultur og adfærd, mener han.

A4 Arbejdsmiljø stiller i en artikelserie tre skarpe spørgsmål til topprofiler på arbejdsmiljøområdet.

Her er besvarelsen fra chefkonsulent i ArbejdsmiljøCentret, Ole Ryssel Rasmussen, der er ekspert i teknisk og strategisk arbejdsmiljørådgivning.

Hvad optager dig arbejdsmæssigt mest lige nu?

- Jeg er optaget af, hvordan vi kan løse vores arbejdsopgaver så optimalt som muligt med fokus på god ledelse, understøtning af kulturen og etablering af understøttende strukturer. Arbejdsmiljø er ikke en selvstændig disciplin, men noget der skal integreres i det daglige arbejde, siger Ole Ryssel Rasmussen.

- Jeg er særlig optaget af sikkerhedskulturprojekter, som typisk tager et år, før strukturer og kultur og adfærd kan stå på egne ben. Coronapandemien er for mig at se det største adfærdsprojekt, vi har gang i til dato. Som du kan se, tager det tid at ændre adfærd, og der skal ikke mange forstyrrelser til, før at vi mister fokus.

Hvad har været dit arbejdsmæssige højdepunkt i år?

- Måske bliver det, hvis vi sammen med Lemvigh-Müller nomineres til én af to europæiske arbejdsmiljøpriser. Enten 'In the Excellence in Risk Management' eller 'In the Training and Education Excellence categories' i september 2020. Lemvigh-Müller vandt den danske arbejdsmiljøpris i 2019 i kategorien arbejdsulykker og sikkerhedskultur ved at forandre sikkerhedskulturen på 33 ud af 34 sikkerhedskulturparametre. De gik fra 40-50 ulykker om året til to i 2020.

Hvilken betydning har coronakrisen haft for dit arbejde?

- Mange aflysninger i forbindelse med nedlukningen i foråret. Coronakrisen har blandt andet betydet, at vi har udviklet en ny tredagsuddannelse i arbejdsmiljø online. Den har været anvendt en del i foråret. Desuden har jeg deltaget i en del digitale møder med virksomhederne.

- Vi er på vej tilbage, men delvise nedlukninger giver stadig udfordringer.

Arbejder du også professionelt med arbejdsmiljø? Og har du noget interessant, der optager dig for tiden? Kontakt gerne redaktør Jonas Sivkær Pettersen på [email protected], hvis du vil fortælle om det.

LÆS OGSÅ: Her er Peter Hasles 2020: Corona, ny SDU-sektion og opstart af stort internationalt projekt

GDPR