Omfattende undersøgelse: Hårdt fysisk arbejde sender medarbejdere over 40 år i sygesengen

20210811-125533-2-1920x1279we
Malere, murere, sosu-medarbejdere og andre med hårdt fysisk arbejde i alderen 40-64 år har flere sygedage end både deres yngre kolleger og medarbejdere i mindre fysisk krævende job. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Hårdt fysisk arbejde medfører op mod 26 flere sygedage blandt medarbejdere i aldersgruppen 40 til 64 år.

Malere, murere, sosu-medarbejdere og andre med hårdt fysisk arbejde i alderen 40 år og opefter har flere sygedage end deres yngre kolleger.

Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), der har fulgt over 46.000 medarbejdere gennem to år, skriver NFA i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelsen har 40-64-årige medarbejdere med moderat til meget hårdt fysisk arbejde samtidig flere dage i sygesengen end andre faggrupper.

LÆS OGSÅ: Overblik: Her de nye regler og lovændringer om arbejdsmiljø

I gennemsnit har ansatte i mere fysisk krævende job således fire til 26 flere sygedage end medarbejdere i samme aldersgruppe, som har mindre fysisk belastende job.

“Resultaterne understreger vigtigheden af forebyggelse gennem bedre arbejdsmiljø, brug af tekniske hjælpemidler, bedre organisering af arbejdet og mulighed for at holde muskelstyrken ved lige med småøvelser,” siger Lars L. Andersen, der er professor på NFA, i pressemeddelelsen.

NFA anbefaler derfor arbejdsgivere at have ekstra fokus på deres midaldrende og ældre medarbejdere.

GDPR