Regeringen sætter Nemlig.com under pres: På vej med opgør mod 'falske selvstændige'

20210907-132613-L-1920x1280we
Statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard under tirsdagens pressemøde. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
I sit nye reformudspil kaster regeringen sig ind i opgøret mod såkaldt falske selvstændige. På tegnebrættet er at indføre en omvendt bevisbyrde for platformsvirksomheder, der frasiger sig arbejdsgiveransvaret. Forslaget får en blandet modtagelse hos arbejdsmarkedets parter.

Opdatering: Nemlig.com har ønsket at få præciseret, at de mener, at de ikke har chaufførerne ansat. Vi har derfor ændret 'ansat' til 'tilknyttet' øverst i artiklen.

Fremover kan Nemlig.com og andre virksomheder, der får kritik for at have chauffører tilknyttet som såkaldt 'falske selvstændige', være tvunget til at komme op med en god forklaring på, hvorfor de har ret til at frasige sig arbejdsgiveransvaret, når en chauffør kommer til skade på jobbet

Regeringen vil således undersøge, om der kan indføres en formodningsregel - en slags omvendt bevisbyrde - for platformsvirksomheder, der hævder, at deres ansatte er selvstændige.

LÆS OGSÅ: Arbejdstilsynet skærer igennem: Nemlig.com er arbejdsgiver for chauffører

Nemlig.com vil altså i højere grad end tidligere skulle bevise, at chaufførerne ikke er i ansættelsesforhold hos dem.

"Regeringen ønsker at indføre en såkaldt formodningsregel. Medmindre, det kan godtgøres, at den, der udfører arbejdet, reelt er selvstændig, så er der en formodning om, at den pågældende er lønmodtager," står der i reformudspillet 'Danmark kan mere I', som regeringen præsenterede tirsdag.

Tilsynet skar igennem

Med forslaget kaster Mette Frederiksen & Co. sig direkte ind i den omstridte debat om fremtidens arbejdsmarked, hvor platformsvirksomheder som Nemlig.com, Happyhelper og Wolt skyder op som paddehatte.

Her er medarbejderne ansat under utraditionelle vilkår, hvor arbejdsgiverne har færre eller ingen forpligtelse til at sikre dem gode løn- og arbejdsforhold.

Der er desværre virksomheder i Danmark, der forsøger at komme udenom arbejdsmiljøloven ved at lave nogle specielle ansættelsesformer. 
Morten Skov Christiansen, næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation

I sagen om Nemlig.com har direktøren gentagne gange understreget, at chaufførerne, der dagligt bringer dagligvarer ud til private boliger, er selvstændige, fordi de har oprettet sig med eget CVR-nummer.

I 2019 slog en afgørelse fra Arbejdstilsynet dog fast, at Nemlig.coms chauffører er at betragte som ansatte i virksomheden. Dermed havde de i den konkrete sag arbejdsgiveransvaret, da en chauffør var ude for en arbejdsulykke.

'Skyder gråspurve med kanoner'

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) glæder sig over, at regeringen vil tage et opgør med 'falske selvstændige'.

- I forhold til arbejdsmiljøreglerne er vi meget optagede af, at det gælder for alle ansatte i Danmark. Der er desværre virksomheder i Danmark, der forsøger at komme udenom arbejdsmiljøloven ved at lave nogle specielle ansættelsesformer. Vi har en klar interesse i at sikre, at virksomheder i fremtidens arbejdsmarked også er omfattet af arbejdsmiljøloven, siger FH-næstformand Morten Skov Christiansen til A4 Arbejdsmiljø.

LÆS OGSÅ: Chauffør og talsmand fyret af Nemlig.com-ejer: - Man går på arbejde, selvom man er syg

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) mener, at der i den nuværende lovgivning er redskaber til at håndtere spørgsmålet om selvstændig eller ikke selvstændig på.

- Vi mener, at forslaget om en formodningsregel er et forkert skridt væk fra den måde, vi normalt håndterer udfordringer på arbejdsmarkedet på. I dag håndterer vi den slags spørgsmål ud fra en klar retspraksis, der fastslår, hvorvidt man er lønmodtager eller selvstændig. Dét system er baseret på mange års erfaring og afgørelser, og det fungerer godt, siger DA's viceadministrerende direktør Pernille Knudsen i et skriftligt svar og fortsætter:

- Når regeringen med sit forslag reelt vil indføre en omvendt bevisbyrde, så man skal bevise, at man er selvstændig, vil det føre til en mistænkeliggørelse og meget uklar retsstilling for mange nuværende og kommende selvstændige. Samtidig vil det trække tæppet væk under det nuværende system. Det er simpelthen at skyde gråspurve med kanoner.

Nemlig.com melder hus forbi

Nemlig.com anerkender ikke præmissen om, at de er en platformsvirksomhed. Chaufførerne typisk er ansat hos underleverandører, som onlinesupermarkedet har kontrakt med, fortæller Nemlig.coms kommercielle direktør Mikkel Pilemand.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse afslører: Nemlig-selskab beordrer chauffører til at blive selvstændige

Overordnet ser virksomheden positivt på regeringens udspil.

- Nemlig.coms forretningsmodel er ikke baseret på platformsøkonomi. Vi har derfor intet at gøre med såkaldt falske selvstændige. Nemlig.com får dagligvarerne bragt ud af transportvirksomheder, som vi har kontrakt med.

- Det er typisk mindre eller mellemstore transportvirksomheder, som har flere chauffører ansat og er organiseret i selskabsform – ApS eller A/S. Selskabernes regnskaber er underlagt en årlig revision, underskrevet af en revisor. Så regeringens udspil er ikke rettet mod en virksomhed som vores, hævder Mikkel Pilemand i et skriftligt svar.

A4 Arbejdsmiljø ville gerne have fulgt op med opfølgende spørgsmål til Nemlig.com, men de har ikke ønsket at stille op til interview.

Råd skal rådgive regeringen

Foruden formodningsreglen præsenterede regeringen også andre initiativer, der skal ruste Danmark til et fremtidigt arbejdsmarked med virksomheders atypiske ansættelsesformer.

Regeringen vil blandt andet nedsætte Rådet for fremtidens arbejdsmarked som et permanent råd med arbejdsmarkedets parter, der skal rådgive regeringen om problemstillinger knyttet til fremtiden.

En fremtid, der utvivlsomt vil byde på flere platformsvirksomheder og flere løst ansatte lønmodtagere.

Endelig planlægger regeringen en målrettet tilsynsindsats mod falske selvstændige i 2023 og 2024.

GDPR