Kassedame med opråb til minister: Bekymret for kollegers arbejdsmiljø i påsken!

91540831_3359967320684628_2662199413585215488_o
- Det er ikke ledelsen i Salling Group, der sidder i skudlinjen, hvad angår smitterisiko og frygten for at tage det med hjem til familien, skriver Annemette Fast Christensen. Foto: HK Handel
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Kassedamen Annemette Fast Christensen er stærkt bekymret over, at regeringen har valgt at løsne op for lukkeloven i påsken. Frygten for coronasmitte i detailbranchen er stor.

Kære erhvervsminister Simon Kollerup!

Her kommer et opråb fra en kassedame, som lige pt. har været sygemeldt med "influenzalignende symptomer" i 14 dage.

Som kollega og tillidsrepræsentant er det utroligt hårdt at sidde på sin flade og ikke kunne hjælpe til i butikken og være der for at støtte ens kolleger!

LÆS OGSÅ: Overblik: Coronakrisens påvirkning af arbejdsmiljøet

Heldigvis er jeg godt informeret om, hvad der sker på min arbejdsplads alligevel. Og nej - alle har ikke forstået budskaberne endnu.

Det kniber med håndhygiejnen, det kniber med afstand, og det kniber med, at der kun kommer en kunde pr. husstand. Vi er løbet tør for håndsprit forlængst - og så videre og så videre.

Nu kommer Salling Group så med et forslag om at suspendere lukkeloven nogle dage i påsken.

Kolleger arbejder dag og nat

Det er de jo i deres fulde ret til at foreslå, men det må bestemt også være på sin plads, at regeringen OG Folketinget også ser på sagen fra medarbejdernes side.

Det er jo trods alt ikke ledelsen i Salling Group, der sidder i skudlinjen, hvad angår smitterisiko og frygten for at tage det med hjem til familien!

Dertil kommer, at der i Danmark er masser af små købmændsforretninger, der lige nu kæmper en kamp for at overleve. Hvorfor skal vi tage brødet ud af munden på dem?

De har jo trods alt lov til at holde åbent i påsken i forvejen. Lad os lade dem få del i den ekstra indtjening, så vi undgår, at de ender med at gå nedenom og hjem.

Det kniber med håndhygiejnen, det kniber med afstand, og det kniber med, at der kun kommer en kunde pr. husstand. Vi er løbet tør for håndsprit forlængst - og så videre og så videre.

I den SuperBrugsen, hvor jeg arbejder, har folk allerede ydet en helt fantastisk indsats.

De har arbejdet nat og dag for at sørge for, der er varer på hylderne. Og nej, vi er bestemt ikke vant til at arbejde om natten for at fylde op - men det har mine kolleger gjort!

Der er ikke EN kunde, der ikke er blevet mødt af smilende og hjælpsomme ansatte - på afstand, men altid smilende og hjælpsomme.

Overenskomst gælder stadig

En suspenderet lukkelov vil også betyde en ekstra udgift. Selvom coronanen har ramt landet - så gælder vores overenskomster stadig.

Den danske model lever i bedste velgående, måske bedre end nogensinde før. Det beviste I selv, da I via trepartsforhandlinger fik en fantastisk støtteordning op at stå på ingen tid. Men den danske model er også vores overenskomster - og dem giver vi altså ikke køb på!

LÆS OGSÅ: Martin er butiksassistent: 'Jeg har affundet mig med risikoen for at blive smittet'

Jeg ser flere steder, at folk siger:

Jamen i denne situation skal vi jo alle yde en ekstra indsats, og give den en ekstra skalle. Det HAR alle mine kolleger rundt omkring i daglivarehandlen allerede gjort - og vi fortsætter hellere end gerne.

Som bønderne på et skakbræt står vi gerne i forreste linje! Men ligefrem at ofre os for profit over et par helligdage, det kan I simpelthen ikke være bekendt!

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR